Košarka

Mravi i Zadrani brane domaći parket

Ivor Krapac • utorak, 03.05.2011.
Mravi i Zadrani brane domaći parket
Foto: Kristijan Komarica

Uz Cedevitin lov na nastavak stopostotnog niza na splitskim Gripama, u 11. kolu Lige za prvaka očekuju nas još tri utakmice u kojima će ovosezonski hrvatski sudionici NLB lige biti izraziti favoriti. Zagreb CO i Zadar bit će kod kuće, dok Cibonu u posljednjoj utakmici kola, u srijedu, u Bedekovčini dočekuje Zabok...

Iznenađenja su, naravno, moguća, ali s obzirom na formu u kojoj su ovosezonski hrvatski regionalni ligaši, moralo bi se dogoditi nešto jako nepredviđeno da u srijedu navečer ne zabilježimo da su Cedevita, Zagreb CO, Zadar i Cibona prošli 11. kolo neokrznuti.

Cedevita će 11. pobjedu u isto toliko utakmica tražiti u najzvučnijem susretu kola, a u utorak će u lovu na pobjede biti i Mravi i Zadrani.

Zagreb je u dva susreta otkako ih je preuzeo Ivica Burić rezultatski odradio posao zaista moćno, s +40 protiv Zaboka i +39 u Sinju, a je li to pokazatelj podizanja u formi nakon gostujućeg poraza protiv Zadra ili samo splet okolnosti, sa suparnicima koji su evidentno slabiji od Mrava, kada je Burićevoj momčadi najviše trebalo, doznat ćemo tek u završnici sezone.

11. kolo

Utorak:
Zagreb CO - Borik 19 h
Zadar - Alkar 20 h

Srijeda:
Zabok - Cibona 20 h

Može li Borik biti ozbiljniji test? Momčad Nevena Plantaka svoje posljednje gostovanje u Domu Dražena Petrovića ne pamti po dobrom, Cibona ih je na Veliku subotu nadjačala s 24 razlike, a uoči nove utakmice na istom mjestu, neće ih razveseliti podatak da je Zagreb sve momčadi koje su Ligu za prvaka izborile kroz prvi dio hrvatskog prvenstva dobivao bez puno muke. Za nešto više samopouzdanja u pokušaju da barem namuče favorita, Zadranima može koristiti da su u četvrtom kolu u Jazinama bili na -13, a rano u posljednjoj dionici bilo je samo 58:52 za Mrave.

Ipak, Borikovi igrači i vodstvo kluba dobro znaju kakav ih izazov čeka. "Zagreb je uz Cedevitu trenutačno naša najbolja momčad, odlično su popunjeni na svim pozicijama i veliki su favoriti", najavio je Pero Perić, sportski direktor Borika, u razgovoru za eZadar: "Mi idemo pokušati pružiti što bolji otpor, dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno".

Druga, jača zadarska momčad u utorak će biti kod kuće. Igrači koje vodi Josip Grdović su nedavnim visokim porazom od Cibone izgubili korak sa Zagrebom u borbi za drugo mjesto uoči doigravanja, ali treće im ne bi smjelo pobjeći - nakon deset kola imaju tri pobjede više od Cibosa, a da tako i ostane, morat će opravdati ulogu favorita protiv Alkara.

U prvom ovosezonskom međusobnom susretu, u četvrtom kolu u Sinju, Zadrani su pobjegli svojim domaćinima vrlo rano i na koncu slavili sa 69:52, a nečem sličnom nadat će se i ovog puta.

Cibona će u Bedekovčini zaigrati u srijedu navečer, a očekuje ih suparnik protiv kojeg su se u prvom dijelu natjecanja vratili na pobjedničke staze nakon tri neugodna "šamara" u prva tri kola, s po -23 protiv Borika i Zadra i 16 poena zaostatka protiv Cedevite. Tada su Cibosi bili ošamućeni, no i takvi su na domaćem parketu slomili Zabočane sa 101:69, tjerajući gostujućeg trenera Dragutina Črnjevića da prizna da je njegova momčad Ciboni došla kao "as na desetku".

S nulom u rubrici pobjeda nakon deset kola, Zabočanima će u srijedu najveća nada biti da će se Cibosi opustiti nakon što su ozbiljno namučili Cedevitu i prije subotnjeg domaćeg ogleda sa Splitom, u kojem će imati priliku napraviti golem, vjerojatno i presudan korak u borbi za četvrto mjesto. No, sadašnja, zdrava Cibona, koja se od dolaska Josipa Vrankovića jako podignula, ne bi smjela propustiti puni plijen protiv posljednjeg na ljestvici - čak i ukoliko igrači budu malo opušteniji.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!