Košarka

Alkar nemoćan u Višnjiku

Lovro Štrbinić • utorak, 03.05.2011.
Alkar nemoćan u Višnjiku
Foto: Kristijan Komarica

Drugu relativno laganu pobjedu zaredom upisali su košarkaši Zadra. Nakon slavlja kod Zaboka prošle subote danas je u Krešinom domu pao i Alkar, a gosti su donekle parirali tek u prvoj polovici susreta. Ovaj put je prvo ime domaćina bio Ivan Batur koji je odigrao možda i najbolju utakmicu sezone.

Loš dan i domaći poraz od Cibone Zadrani su brzo zaboravili s nove dvije pobjede protiv ipak manje kvalitetnih suparnika. Danas su sa 76:61 nadvisili sinjski Alkar, ali ponovno je glavninu posla odradio standardni krug igrača koji bi u samu završnicu sezone mogli ući dosta izmoreni. Gosti su prijetili ponajviše u prvoj četvrtini nakon koje su imali i minimalno vodstvo (20:22).

Malo gledatelja, pljesak Splitu

Malo se gledatelja okupilo u dvorani na Višnjiku, tek oko 200, od čega su četvrtina bili navijači gostiju. Malobrojnu publiku u nekoliko su navrata zabavljali televizijski prijenosi na velikom semaforu, a Zadrani i Sinjani zajedničkim su pljeskom pozdravili pobjedu Splita nad Cedevitom, koja se pojavila na ekranu.

U drugoj četvrtini stvari ipak dolaze na svoje mjesto i tu dionicu igrači Zadra rade razliku u rezultatu (23:11) te na odmor odlaze s +10. Početkom drugog poluvremena Sinjani su nakratko zaprijetili i smanjili prednost domaćina na samo šest poena. Ipak, momčad koju vodi Pino Grdović vrlo brzo se vratila na nešto ugodniju razliku pa s istekom te dionice Zadar ima i petnaestak poena prednosti.

Posljednjih deset minuta bilo je samo odrađivanje posla, sve do konačnog rezultata 76:61. Zadrani danas nisu imali problema unatoč nešto suzdržanijem izdanju Marka Cara koji je ubacio 11 poena uz sedam skokova. Njegov standardni učinak nadoknadio je sjajni Ivan Batur ubacivši 29 poena kojima je dodao četiri ukradene lopte.

Istaknuli su se još Marčinković s 15 poena i 12 skokova te Brandon Brown s 12 poena. Goste je, kao jedini igrač s dvoznamenkastim brojem koševa, predvodio Josip Blajić ubacivši 16 poena uz osam asistencija. Alkar je tako ostao ne sedmoj poziciji, a Zadrani su došli korak bliže osiguravanju najmanje treće pozicije pred doigravanje.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 00:53
    kako to da Alkar nije mogao iznenadit Zadar ?
    Obrisan korisnik