Rukomet

"Fantastično osvježavajući OVB kup"

Sportnet • utorak, 03.05.2011.
"Fantastično osvježavajući OVB kup"

Na pješčanim terenima u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Jarun odigran je OVB kup 2011, turnir u rukometu na pijesku u organizaciji dvostrukog europskog klupskog prvaka, Akademskog kluba rukometa na pijesku Detono Zagreb...

U razdoblju od 29. travnja do 1. svibnja priliku za dokazivanjem i igranjem na pijesku imalo je 36 ekipa u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u obje kategorije (muškoj/ženskoj). Preko 300 natjecatelja odigralo je ukupno 80-ak utakmica u fair play i prijateljskom ozračju. Po prvi put održano je natjecanje u najatraktivnijem potezu, pri kojemu su uočena zanimljiva rješenja i noviteti.

Put do finala u obje konkurencije nije bio lagan niti za jednu ekipu. Na kraju su Detono Zagreb u muškoj te BHC Sokol u ženskoj konkurenciji prikazali najbolju igru te su zasluženo došli do naslova u svojim kategorijama. Atraktivna igra u oba finala privukla je i ispunila tribine, te su gledatelji stvarno imali priliku uživati u piruetama i cepelinima s obje strane.

No, bitnije čak i od samog rezultata je činjenica da na cijelom turniru nije bilo niti jednog incidenta, te da su se sve ekipe uglavnom pridržavale osnovnog pravila ovog sporta - fair playa.

Između dvije finalne utakmice publiku je uveseljavalo natjecanje u atraktivnim potezima. Pobjednik prvog "Trofeja Persil challenge" time je postao Zvonimir Mišar, 19-godišnjak koji je iz salta uspio postići pogodak, koji je od strane publike nagrađen s najvećim pljeskom.

Po završetku turnira održana je i ceremonija dodjele nagrada, pri čemu je gospodin Čuljak, predstavnik tvrtke OVB allfinanz uručio prigodne pehare najboljim ekipama, dok je sportska direktorica AKRP Zagreb, Nevena Krajcar, uručivala poklon pakete sponzora, Fa i Persila, koji su omogućili da natjecanje prođe u još svečanijem tonu.

To je kratki sažetak onoga čemu smo svjedočili proteklog vikenda na Jarunu. "Izvrsno zanimanje, kako sudionika, tako i gledatelja te sponzora, daje nam za pravo razmišljati o još svjetlijoj budućnosti kada je u pitanju ovaj sport. Jer, interes publike za nečim novim i fantastično osvježavajućim sigurno postoji, a na nama je samo da daljnjim predanim radom podignemo ovaj sport na još više grane te ga na taj način probamo dodatno popularizirati. Uostalom, osmijesi na licima natjecatelja po završetku turnira također idu u prilog ovoj tvrdnji", rekao je Matko Vutmej, floor manager te tehnički direktor OVB Kupa 2011.

OVB Kup 2011, poredak:

Seniorke:
1. BHC Sokol
2. Detono Zagreb
3. Presing Zagreb

Seniori:
1. Detono Zagreb
2. BHC Dubrava
3. BHC Sokol

Najbolji pojedinci, seniori:
Vratar: Hrvoje Neumann
Lijevo krilo: Goran Blažević
Pivot: Tin Lesičar
Desno krilo: Igor Copot
Marker: Ivan Dumenčić
Obrambeni igrač: Ivan Jurić

Najbolji pojedinci, seniorke:
Vratar: Biljana Pilić
Lijevo krilo: Matea Jurilj
Pivot: Valentina Družinec
Desno krilo: Katja Heraković
Marker: Nikolina Vojić
Obrambeni igrač: Tina Jeletić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!