Košarka

Aco: "Split ne može preko Cibone"

Sa Gripa:Bernard Jurišić • utorak, 03.05.2011.
Aco: "Split ne može preko Cibone"
Foto: Bruno Karadža

Deset kola trajala je Cedevitina nepobjedivost u Ligi za prvaka, no dolazak na Gripe značio je kraj te serije. Split je pobijedio favoriziranog gosta i ubilježio drugi veliki skalp ove sezone...

Nakon Cibone na Gripama je pala i Cedevita, splitska je momčad nanijela prvi poraz zagrebačkom klubu u Ligi za prvaka. Trener "žutih" Mladen Vušković nakon dva neugodna poraza od Alkara i Borik Puntamike opet je imao razloga za ponos.

"Igrali smo kao momčad, što nije bio slučaj u posljednje dvije utakmice. Svaka čast mojim momcima, nakon dva neugodna poraza i mene je iznenadila današnja predstava, ali to samo dokazuje da imamo kvalitetu i karakter."

Vezane vijesti

Sad na Gripama još više mogu žaliti za propuštenim prigodama protiv Sinjana i Zadrana.

"Kad bismo mogli igrati na ovakvoj razini svaka tri dana, onda bismo bili ekipa za puno više domete. Nažalost, to je nemoguće, za nas je ova pobjeda pravi podvig."

Split je do pobjede dovela vrlo dobra momčadska obrana, a svaki period imao je drugog napadačkog junaka. U prvom poluvremenu vukli su Babić i Grgurević, u trećoj četvrtini Sobin, u posljednjoj Mimica i Dijan. Cedevita nije imala odgovora na toliko raspoloženih Splićana.

"Babića čekamo cijelu sezonu, ovo je sigurno bila njegova najbolja predstava sezone. Međutim, moram još jednom istaknuti Grgurevića, koji je prošlih dana izgubio 5-6 kilograma, a danas je opet bio na svojoj razini. Još je jednom pokazao koliko srce ima."

Trener Cedevite Aleksandar Petrović nekako nije djelovao u svom elementu, kao da ga nije iznenadila loš(ij)a predstava njegove momčadi.

"Znali smo da energetski nećemo moći parirati Splitu, koji se htio iskupiti za dva prethodna poraza, no moram reći da danas nismo igrali pametno. Nismo znali prepoznavati i kažnjavati situacije na terenu, nedostajao nam je i Draper koji bi povukao lavinu. Split je potpuno zasluženo pobijedio i mogu im samo čestitati. Ne bi bilo zasluženo da smo na kraju nekako izvukli pobjedu, jer je ni po čemu nismo zaslužili."

Aco prvi poraz u Ligi za prvaka nije doživio dramatično, štoviše - smatra da bi njegovoj momčadi čak mogao i koristiti.

"Nama je ovo negdje 60. utakmica ove sezone, odigrali smo bar 20 utakmica više od prvog iza nas. U ritmu dvije utakmice tjedno smo već mjesecima, kad se na to nadovežu problemi i ozljede, puno načetih igrača, logično je da jedna momčad 10 mjeseci ne može igrati na istoj razini. Negdje morate pasti, a možda će nam ovaj poraz i dobro doći da nas malo prodrma uoči završnice sezone."

Split se pobjedom protiv Cedevite izborio za "majstoricu" protiv Cibone u Zagrebu za eventualni ulazak u doigravanje narednog vikenda, no Cedevitin strateg "žutima" ne daje puno šanse protiv "vukova".

"Sumnjam. Nije nemoguće, ali Cibona se digla i Split će imati jako težak posao."

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2011. u 13:35
    cedevita pustila splitu, pa ako pobijede cibonu onda su im oni lagan zalogaj u polufinalu. inace ce biti tesko sa cibonom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 22:02
    Jeste iskompleksirana bagra, cibosi, bogami jeste
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 08:00
    Jadna je ta Cibona...ukoliko joj sve ovisi o (ovom) Splitu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 03:02
    Tako je vilo! Siguran sam da ce uspjet nadglasati onog lika sto prodaje kokice!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 01:53
    izgleda po ovim komentarima da splita očekuje paklena atmosfera protiv cibone haha,možda dođe svih 15 navijača cibone
    Obrisan korisnik