Nogomet

Potop brazilskih klubova

Josip Tolić • četvrtak, 05.05.2011.
Potop brazilskih klubova
Foto: EPA

U srijedu se nastavio program uzvratnih utakmica osmine finala Cope Libertadores. Odigrana su četiri susreta, a najzanimljivije je bilo u Asunciónu, gdje je Libertad uspio nadoknaditi dva gola minusa protiv Fluminensea. Kolumbijski Once Caldas također je prošao nakon poraza u prvoj utakmici, a crnu večer za brazilske klubove upotpunili su uspjesi Penarola i Universidad Católice.

Pobjednici prošlosezonske Clausure, zimskog dijela nacionalnog prvenstva, paragvajski Libertad ostvario je lijep rezultat i u kontinentalnom natjecanju Copi Libertadores svladavši momčad Fluminensea s 3:0 u uzvratnoj utakmici, nadoknadivši tako dva gola minusa iz prve utakmice u Brazilu, kada su izgubili s 1:3.

Rodrigo Rojas doveo je Paragvajce u vodstvo u 57. minuti i smanjenje ukupne prednosti Fluminensea, da bi pred kraj dvoboja postigli još dva pogotka i riješili pitanje prolaska u četvrtfinale. Miguel Samudio udvostručuje vodstvo Libertada u 85', a José Ariel Núnez u posljednjim trenucima ogleda donosi konačnih 3:0.

I kolumbijski prvak, Once Caldas, izbacio je brazilski klub nakon poraza u prvoj utakmici. Poraz od 1:2 na domaćem terenu prošloga tjedna nije previše sputao Kolumbijce u uzvratu u Sete Lagoasu. U razmaku od pet minuta okrenuli su prednost u svoju korist. U 66. minuti Diego Amaya zabija za 0:1, a već u 71. Dayro Moreno postavlja 0:2, rezultat koji dalje vodi kolumbijsku momčad.

Uzbudljivo je bilo i u Porto Alegreu, gdje se branitelj naslova Internacional već u prvoj rundi nokaut-faze morao oprostiti od ponavljanja ovog uspjeha. Iako su protiv urugvajskog Penarola već u prvoj minuti poveli golom Oscara, Brazilci su se u drugom poluvremenu raspali. Urugvajski su prvaci golovima Martinuccija u 46. te Olivere u 50. minuti napravili još jedan preokret i izbacili još uvijek aktualne prvake Srednje i Južne Amerike.

Čileanska Universidad Católica zaokružila je katastrofalnu večer brazilskih klubova, koji su sada ostali samo na Santosu u četvrtfinalu. U uzvratnoj utakmici svladali su ekipu Gremija s 1:0, a jedini pogodak na uzvratu u Santiagu djelo je 30-godišnjeg Čileanca hrvatskog porijekla Milovana Miroševića u 85. minuti.

Copa Libertadores 2011., uzvratne utakmice osmine finala (srijeda):
Cruzeiro (Brazil) - Once Caldas (Kolumbija) 0:2 (2:1)
Libertad (Paragvaj) - Fluminense (Brazil) 3:0 (1:3)
Internacional (Brazil) - Penarol (Urugvaj) 1:2 (1:1)
Universidad Católica (Čile) - Gremio (Brazil) 1:0 (2:1)

Četvrtak:
Junior (Kolumbija) - Jaguares (Meksiko) (1:1)
Cerro Porteno (Paragvaj) - Estudiantes (Argentina) (0:0)
Quito (Ekvador) - Vélez (Argentina) (0:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!