Tenis

Marcan očitao lekciju prvom nositelju

Maja Giljanović • petak, 06.05.2011.
Marcan očitao lekciju prvom nositelju

Nakon osmine finala u pojedinačnoj i četvrtfinala u konkurenciji parova Dino Marcan i Toni Androić imaju razloga za dvostruko zadovoljstvo. Marcan je u singlu izbacio prvog nositelja Aldina Šetkića, Androić Ruckelshausena, a u paru su bez izgubljenog seta izborili međusobno finale.

Dino Marcan je prije dvije godine u Mostaru od Aldina Šetkića izgubio 2:6, 2:6, ali u četvrtak je Bosancu u osmini finala 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Doboju vratio milo za drago.

20-godišnjak je prvog nositelja uhvatio na prepad: na 382. mjestu ATP rang-liste 265 pozicija bolje rangiranog bosanskog Davis Cup reprezentativca u prvom je setu ostavio bez gema, a zauzdao ga je i u drugom i jednim breakom više priredio najveću senzaciju turnira (6:4).

Četvrtfinale je izborio i Toni Androić, osmi nositelj nakon 6:0, 6:3 protiv Duje Kekeza set nije ispustio ni protiv drugog kvalifikanta uzastopce Richarda Ruckelshausena (6:3, 6:0).

Antonio Lupieri je nakon prolaska kvalifikacija i nenadane pobjede protiv trećeg nositelja Davida Savića (6:1, 3:6, 7:6) zaustavljen u osmini finala, 19-godišnjak koji ovog tjedna na 877. mjestu uživa u najboljem plasmanu karijere protiv Viktora Balude je ostao na dva gema (0:6, 2:6).

Baluda je sljedeći protivnik Androiću, a Marcan je sebi otvorio ždrijeb i ima veliku priliku protiv kvalifikanta Saše Stojisavljevića.

U finalu parova zaigrat će tri Hrvata, nakon što su u polufinalu pobijedili Krešimira Ritza i Savića (6:1, 6:3) na jednoj strani prvi nositelji Androić i Srbin Ivan Bjelica, a na drugoj treći nositelji Lupieri i Marcan koji su bili bolji od Roka Jarca i Toma Kočevar-Desmana (6:1, 6:2).

Promjena je ovo za Androića i Marcana: na posljednjih pet turnira igrali su jedan za drugog, a koliko su dobri partneri najbolje ilustrira podatak da su svih pet i osvojili (tri u Antaliji, jedan u Vrsaru i jedan u Padovi).

Doboj, osmina finala:
MARCAN (Hrvatska) - Šetkić (BiH, 1) 6:0, 6:4, ANDROIĆ (Hrvatska, 8) - Ruckelshausen (Austrija, q) 6:3, 6:0, LUPIERI (Hrvatska, q) - Baluda (Rusija) 0:6, 2:6

Polufinale parova:
ANDROIĆ/Bjelica (Hrvatska/Srbija, 1) - RITZ/Savić (Hrvatska/Srbija) 6:1, 6:3, LUPIERI/MARCAN (Hrvatska, 3) - Jarc/Kočevar-Desman (Slovenija) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!