Tenis

Androiću parovi protiv Marcana

Maja Giljanović • subota, 07.05.2011.
Androiću parovi protiv Marcana
Foto: Ivan Lacković

Toni Androić u donjem i Dino Marcan u gornjem dijelu ždrijeba prošli su u polufinale u pojedinačnoj, a Androić je protiv Marcana i Antonija Lupierija pobijedio u finalu u konkurenciji parova.

Nakon što su na posljednjih pet turnira - na tri u Antaliji te na jednom u Vrsaru na Istarskoj rivijeri i na jednom u Padovi - igrali jedan rame uz drugog i osvojili ih svih pet uzastopce Toni Androić i Dino Marcan u Doboju su odlučili razbiti monotoniju.

Androić koji je za novog partnera odabrao Srbina Ivana Bjelicu i Marcan čiji je izbor pao na Antonija Lupierija dogurali su i do šestog uzastopnog finala, ali ovog se puta samo jedan mogao veseliti i nakon završnog obračuna.

Šesti naslov zaredom na koncu je osvojio Androić, prvi nositelji protiv trećih su prvi set osvojili na račun jednog breaka (6:3), a u nastavku su produljeni tie-break trećeg seta izbjegli u običnom tie-breaku (7:3).

Androić i Marcan mogli bi i do međusobnog finala u pojedinačnoj konkurenciji nakon što su u četvrtfinalu protiv Viktora Balude (6:1, 6:2) i Saše Stojisavljevića (6:1, 2:1) izgubili ukupno pet gemova. U polufinalu na putu prema hrvatskom finalu osmom nositelju Androiću stoji Tomislav Brkić, a nepostavljenom Marcanu sedmi nositelj Jiri Skoloudik.

Androiću (634.) i Brkiću (855.) ovo će biti treći put da igraju nakon što je Androić pobijedio prošle godine u Banja Luci (6:1, 3:6, 6:3) i Brkić mu uzvratio u siječnju u Antaliji (7:5, 6:2), a Marcanu (647.) i Čehu (585.) prvi međusobni susret.

Doboj, četvrtfinale:
MARCAN (Hrvatska) - Stojisavljević (Srbija, q) 6:1, 2:1 predaja Stojisavljevića, ANDROIĆ (Hrvatska, 8) - Baluda (Rusija) 6:1, 6:2

Finale parova:
ANDROIĆ/Bjelica (Hrvatska/Srbija, 1) - LUPIERI/MARCAN (Hrvatska, 3) 6:3, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!