Košarka

U Tornju bitka za doigravanje

Lovro Štrbinić • subota, 07.05.2011.
U Tornju bitka za doigravanje
Foto: Kristijan Komarica

Nakon dugo vremena Zadar će odigrati utakmicu u Jazinama, ali ovaj put kao gost. Trećeplasirana momčad Lige za prvaka ide u goste Boriku, dok će gost Draženovog doma ovog vikenda biti Split. Žuti će pokušati iznenaditi i pobjedom se učvrstiti na četvrtom mjestu, a rezervna opcija im je poraz s manje od četiri razlike od Cibone koja je u naletu.

Ovogodišnje izdanje Lige za prvaka obilježeno je odličnim nastupima te rezultatima zadarskih klubova. Zadar je od kante za napucavanje s kraja NLB lige postao respektabilan kandidat za nastup u finalu PH, a Borik je još uvijek u prilici senzacionalno izboriti doigravanje. Istina, za tako nešto bi se dosta toga trebalo poklopiti, ali momčad koja domaće utakmice igra u Jazinama je u nekoliko navrata pokazala da se može nositi s objektivno kvalitetnijim ekipama.

Prvi susret ovih dvaju klubova u Višnjiku bio je najavljivan kao derbi, a završio je kao pucački trening košarkaša Zadra. Igrači Borika nadaju se da sada mogu uzvratiti svojim sugrađanima i u, nadamo se, lijepo popunjenim Jazinama odigrati dvoboj na razini domaćih susreta s Cibonom, Cedevitom i Splitom. Zadar će, s druge strane, tražiti treću pobjedu u nizu kojom bi ostali u borbi za drugo mjesto, a u slučaju poraza Zagreba na njega i zasjeli. Za nešto veću minutažu trebao bi biti spreman oporavljeni kapetan Vladović te još nekoliko igrača koji su imali problema s ozljedama.

Još zanimljiviji i važniji ogled na rasporedu je Draženovom domu gdje nakon iznenađujućeg slavlja nad Cedevitom dolazi momčad Splita. Žuti su se tom pobjedom vratili u kombinacije za četvrto mjesto i doigravanje, ali današnji dvoboj mogao bi uvelike definirati njihov konačni plasman. Ukoliko Cibosi upišu pobjedu s više od četiri poena razlike, koliko su izgubili na Gripama, onda će biti vrlo blizu željenom četvrtom mjestu. Svaki drugi rezultat, a pogotovo pobjeda Splićana ostavlja borbu otvorenom do posljednjeg kola.

U redovima Cibone vlada optimizam i to s razlogom jer su igre koje aktualni prvak Hrvatske pokazuje u posljednje vrijeme mnogo bolje nego u početku Lige za prvaka. Uvjerljivim pobjedama nad zadarskim klubovima nadoknadili su zaostatke iz prvih utakmica, a sada Joke Vranković želi to učiniti i protiv Splita. Protekli tjedan, pogotovo nakon tijesnog poraza od Cedevite, mogle su se iz Cibone čuti i izjave u kojima se igračima i struci vratila nada da u ovogodišnjem doigravanju mogu igrati zapaženu ulogu. Naravno, ukoliko u posljednja tri kola izbore polufinale.

U subotu će se susresti još Alkar i Zabok, a bit će to još jedna prilika za Zabočane da upišu premijernu pobjedu u ovom dijelu natjecanja. Zasigurno mogu parirati Sinjanima i pružiti dobar otpor, ali prednost je i dalje na strani domaćeg sastava koji bučnim domaćim navijačima rijetko ostane dužan. No, predstave Alkara ove sezone variraju od vrlo dobrih do vrlo loših, pa bi ovaj put odluka o pobjedniku mogla stići tek s posljednjim minutama dvoboja.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2011. u 14:50
    ajmo jugoplastika gazi cigose
    Obrisan korisnik
  • snoopy07.05.2011. u 10:24
    mislim da split neće pobjedit da bi izbjegli igranje u nlb ligi sljedeće sezone
    snoopy