Nogomet

Estudiantes ispao nakon jedanaesteraca

Josip Tolić • petak, 06.05.2011.
Estudiantes ispao nakon jedanaesteraca
Foto: EPA

Trima preostalim utakmicama u četvrtak zaključena je prva runda nokaut-faze Cope Libertadores. Četverostruki kontinentalni prvak Estudiantes ispao je nakon lutrije kaznenih udaraca kod Cerro Portena, Jaguares se tri puta vraćao u utakmicu kod ekvadorskog Juniora pa na kraju prošao na golove u gostima, a čast argentinskog nogometa u četvrtfinalu branit će Vélez, koji je i u drugom susretu pobijedio Quito.

Argentinski prvak i višestruki osvajač kontinentalne krune Estudiantes oprostio se od natjecanja na ovosezonskoj Copi Libertadores, najelitnijem klupskom natjecanju Srednje i Južne Amerike. U uzvratnoj utakmici s paragvajskim Cerrom Portenom nije bilo pogodaka, jednako kao i u prvoj utakmici, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. U prve tri serije igrači obiju momčadi pogađali su mrežu da bi u četvrtoj ključan promašaj napravio Estudiantesov Facundo Roncaglia donijevši četvrtfinale Paragvajcima.

Meksički Jaguares u uzvratnoj utakmici kod kolumbijskog Juniora tri je puta gubio, no na kraju je ipak prošao dalje. Domaćini su poveli u 35. minuti golom Juana Davida Valencije. Samo četiri minute kasnije Jackson Martínez poravnava na 1:1, rezultat koji se održao do predaha. U nastavku su gosti pogotkom Páeza s bijele točke ponovno došli u prednost, no vrlo raspoloženi Martínez ponovno izjednačuje. U 72. minuti Carlos Bacca zabija za treće vodstvo Juniora na utakmici, ali Edgar Andrade četiri minute prije kraja još jednom donosi poravnanje rezultata zabivši za 3:3. S obzirom da je u prvoj utakmici u Meksiku bilo 1:1, zbog većeg broja pogodaka u gostima dalje je prošla momčad Jaguaresa.

Argentinski Vélez jedini je mirno osigurao prolazak dalje, protiv prvaka iz 2008. LDU Quita i na gostovanju je slavio. Na 3000 metara nadmorske visine Argentinci su pobijedili 2:0, te s ukupnih 5:0 sigurno prošli u četvrtfinale. Ricardo Gabriel Álvarez u sudačkoj nadoknadi prvog dijela donio je vodstvo momcima iz Sársfielda, a u 80' za konačnih 2:0 precizan je bio Iván Bella.

Copa Libertadores 2011., uzvratne utakmice osmine finala (četvrtak):
Junior (Kolumbija) - Jaguares (Meksiko) 3:3 (1:1)
Cerro Porteno (Paragvaj) - Estudiantes (Argentina) 0:0 (5:3/11m) (0:0)
Quito (Ekvador) - Vélez (Argentina) 0:2 (0:3)

Četvrtfinale:
Once Caldas (Kolumbija) - Santos (Brazil)
Vélez (Argentina) - Libertad (Paragvaj)
Penarol (Urugvaj) - Universidad Católica (Čile)
Jaguares (Meksiko) - Cerro Porteno (Paragvaj)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!