Ostali sportovi

Hrvati otputovali na SP

Branimir Markota • petak, 06.05.2011.
Hrvati otputovali na SP
Foto: Davor Sajko

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija otputovala je bez velike pompe na predstojeće Svjetsko pojedinačno prvenstvo koje će se održati u nizozemskom gradu Rotterdamu od 8. do 15. ovog mjeseca.

Predvođena perjanicama stolnog tenisa u Hrvatskoj, Tamarom Boroš i Zoranom Primorcem, naša reprezentacija je otišla na još jedno natjecanje na kojem bi svaki potencijalni plasman među posljednjih osam bio veliki uspjeh.

Uz Zokija i Tamaru među svjetskom stolnoteniskom kremom iz našeg tabora nastupit će još i Cornelia Molnar i Hrvatica kineskih korijena Yuan Tian u ženskom dijelu, a Andrej Gaćina, Ivan Juzbašić, Roko Tošić i Tomislav Kolarek u muškom dijelu turnira.

Alfa i omega hrvatskog, ali i europskog stolnog tenisa posljednjih 25 godina, Zoran Primorac, iznio je svoja razmišljanja uoči natjecanja: "Nemam pojma koje mi je to svjetsko prvenstvo! Sjećam se da sam prvi put na SP-u nastupio 1987. godine u New Delhiju i odmah u paru s Lupuleskuom osvojio srebro u igri parova. S obzirom na to koliko ima dobrih kineskih, njemačkih, japanskih i korejskih igrača, bit će teško proći drugo kolo u kojem me odmah čeka nositelj."

Iako ga ruke i noge ne slušaju kao nekada, trenutno 39. stolnotenisač svijeta ne razmišlja o povlačenju: "Kud ćete ljepši oproštaj nego na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine." Zoki bi tada navršio 47 godina.

Podsjećamo da je Primorac na svjetskim prvenstvima osvojio ukupno šest medalja, od kojih je posljednja bila baš na nizozemskom tlu u Eindhovenu 1999. godine. Tamara Boroš osvojila je broncu na prvenstvu u Parizu 2003. godine, međutim daleko je od te pariške forme i iluzorno je od nje očekivati medalju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 16:40
    Stvarno sramota za sportnet da nema nijednog clanka sa SP! Cak i na jednom indexu se mogu procitat rezultati nasih a tu ni slova o tome-bas zalosno!
    Obrisan korisnik