Košarka

Bosh nervozan, Rondo upitan

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 09.05.2011.
Bosh nervozan, Rondo upitan

Večeras je na rasporedu četvrta utakmica polufinalne serije Istočne konferencije između Boston Celticsa i Miami Heata. Utakmica se igra u Bostonu kao i ona prethodna u kojoj su Celticsi slavili, Chrisa Bosha su preplavile emocije, a Rajon Rondo je s iščašenim laktom nastavio igrati košarku...

Miami Heat je nakon dvije odlično odrađene utakmice kod kuće, u potpunosti nadigran u subotu navečer i poražen 97:81 od strane inspiriranih Boston Celticsa koji su tako smanjili njihovo vodstvo na 2-1.

Krilo Miami Heata, Chris Bosh, nastavio se mučiti u seriji s Bostonom. U trećoj utakmici zabio je svega šest poena uz šut 1/6 i tek pet uhvaćenih lopti. Naknadno je priznao kako ga je atmosfera u TD Gardenu poprilično smela.

"Navijači su bili tako uzbuđeni. Zbog svih tih elemenata su me svladale emocije rano u susretu i to je na neki način diktiralo ostatak utakmice", iskreno je izjavio Bosh koji u seriji s Bostonom šutira svega 35%.

Veliki problem za Bosha bio je i raspoloženi Kevin Garnett koji je odlično odrađivao svoje zadatke u obrani i usput zabio 28 poena i uhvatio 18 skokova. Bivši zvijezdu Toronto Raptorsa mučio je i ukočeni vrat.

"Nisam vjerovao samome sebi. U neprijateljskom okruženju nije najteže vjerovati svojim suigračima nego sebi. Treba vjerovati u stvari koje radiš cijeli svoj život", izjavio je Bosh i dodao: "Greške te uče više od svega drugog, a ova utakmica bila mi je velika učiteljica."

Trener Miamija, Erik Spoelstra, nezadovoljan je protokom napada i činjenicom da je Bosh prečesto trebao solirati protiv Kevina Garnetta umjesto da što više šuteva uzima nakon izrađenih akcija.

"Ne možemo ga izolirati i očekivati od njega da zabije. Cijelu sezonu smo uspješni na način da izvršavamo zadatke u napadu, a velik dio napada ide preko Chrisa. Mi mu moramo pomoći."

Odluka o Rondu pred samu utakmicu

Jedan od junaka Bostonove pobjede u trećoj utakmici zasigurno je njihov razigravač Rajon Rondo. Iako statistički nije imao jaku utakmicu (šest poena, 11 asistencija), činjenica da se nakon grube ozljede lakta lijeve ruke uspio vratiti i nastaviti igrati, značila je mnogo za kompletnu momčad Celticsa i njihove navijače.

Magnetna rezonanca nije pokazala dodatno oštećenje, ali trener Bostona, Doc Rivers, napominje da je Rondu lakat otečen i da ga boli. Unatoč tome, ostaje optimističan.

"Trenutno idemo s tim da će svi igrati. Vjerojatno ćemo znati više nakon sastanka. Ukoliko ne može pomoći momčadi, neće ni igrati. Vjerojatno ćemo to otkriti tek pred samu utakmicu."

Rivers je u obzir uzeo i Delonte Westa koji je ozlijedio lijevo rame, ali se očekuje da će zaigrati kao i Shaquille O'Neal koji se na parket vratio poslije višemjesečnog izbivanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2011. u 09:20
    svaka cast rondo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2011. u 21:20
    Valjda su Chrisa uvatili oni dani u mjesecu...čudno kako se poklope na svaki susret sa KG-em
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2011. u 20:48
    Jedva cekan utakmicu i naravno pobjedu bostona
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2011. u 20:30
    težak pacijent ovaj Bosh... ipak, nažalost, Miami ovo dobija
    Obrisan korisnik
  • Wilson09.05.2011. u 17:55
    Zamišljam Bosha kak plače dok daje izjavu :DD
    Wilson