Košarka

Grdović: "Želja je finale s Cedevitom"

Mišo Gulić • srijeda, 11.05.2011.
Grdović: "Želja je finale s Cedevitom"
Foto: Kristijan Komarica

Zadrani su pobjedom protiv Cedevite došli na korak do pozicije broj dva i prednosti domaćeg parketa u doigravanju za prvaka. U utakmici gdje su i jednima i drugima nedostajali neki igrači, treneri oba sastava našli su razloga za zadovoljstvo.

Cedevita je unatoč porazu osigurala startnu jedinicu dok su Zadrani pobjedom došli na korak do pozicije broj dva. Iako su sve zagrebačke oči bile uprte u Marka Cara, gosti su stradali od manje eksponiranih Marčinkovića i Browna u većem dijelu utakmice te "lude" serije Batura na pred kraj susreta.

Silno zadovoljan bio je domaći strateg Grdović, koji je u izjavi koji prenosi ZadarSport.com na trenutke bio euforičan pa je zazivao finale s istim protivnikom: "Ovo je velika pobjeda za nas i posebno mi je drago što je ista izborena silnim htijenjem i zalaganjem. Iskoristili smo izostanak nekoliko igrača Cedevite i moja želja je da se susretnemo u finalu, ako je ikako moguće".

Vezane vijesti

Za kraj je posebno pohvalio Brandona Browna koji je unatoč ozljedi zaigrao i pomogao suigračima: "Želim mu se javno zahvaliti što je unatoč ozljedi stisnuo zube i odigrao ovaj susret te pokazao svojim suigračima kako se bori za ovaj klub."

Trener gostiju, Aco Petrović, nije bio nezadovoljan usprkos porazu: "Čestitam košarkašima Zadra na pobjedi, ali isto tako moram priznati kako smo im i mi olakšali posao jer u sastavu nije bilo nekih ključnih igrača. Plus iz ovog susreta jest da smo razigrali Drapera, kojeg nismo previše koristili u Ligi za prvaka, a zato sam od njega i tražio da uzme toliko šuteva."

Sentimentalan je Aco bio pri pomisli na izbivanje Zadra iz NLB lige sljedeće sezone: "Vjerujete mi, mnogima će nedostajati gostovanje u Zadru. Ovdje sam proveo dvije godine i želim im da se što prije vrate u NLB", a još ga muče i neke stavke iz prošlosti: "Moram reći kako mi i dan danas nije jasno zašto sam dobio otkaz u Zadru."

Prva violina Zadra u velikoj pobjedi, Pavle Marčinković, upozorio je kako nema mjesta euforiji te da isto treba ponoviti na Gripama: "Imali smo težak posao protiv oslabljene Cedevite, ali od početka smo nametnuli svoj ritam i izdržali do kraja. Ovo neće imati smisla ako isto ne ponovimo na Gripama i zato je potrebno u Split stići s velikom dozom respekta."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 10:41
    feliks....cibona neće pojesti cedevitu...cibona će moožda izbaciti cedevitu, ali samo zato jer će imati sudački poguranac. a imat će ga, jer kk zagrebu odgovara, da cedevita NE igra u finalu. tada kk zagreb ne mora čak niti osvojiti naslov prvaka RH, i svejedno će igrati euroligu slj. sezone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2011. u 21:21
    ahahahah,kak je smješan taj čovjek. pa cibona će pojest cedevitu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2011. u 19:46
    a dobro realno,sve osim naslova cedevite ove sezone bi bilo ogromno iznenadjenje
    Obrisan korisnik