Tenis

Dodig: "Odlična priprema za Roland Garros"

Iz Sportskog parka Mladost:Ivor Krapac • srijeda, 11.05.2011.
Dodig: "Odlična priprema za Roland Garros"
Foto: Kristijan Komarica

Po očekivanju, Ivan Dodig nije imao pretežak posao u prvom nastupu u singlu na Pliva Zagreb Openu, na kojem je ove godine prvi nositelj, a s obzirom da je puno postavljenih igrača već ispalo, i još veći favorit nego je to sugerirao pogled na ždrijeb na početku tjedna. Treći hrvatski reket nije dopustio da se dogodi išta neočekivano u ogledu s Južnoafrikancem Rikom de Voestom, 156. na svijetu...

Bio je to ugodan, ne previše zahtjevan uvod za ono što Ivana Dodiga čeka u nastavku tjedna na zemlji Sportskog parka Mladost. 30-godišnji Južnoafrikanac Rik de Voest nije mogao previše protiv prvopostavljenog domaćeg aduta, pao je sa 6:3 i 6:2, a da pritom Ivan nije bio najsretniji baš sa svim stvarima u svojoj igri.

"Malo sam iskoristio protivnikovu nespremnost, došao je u Zagreb tek jučer, s drugog kontinenta, nije se baš osjećao najbolje", osvrnuo se Ivan na svojeg suparnika, koji je prošlog tjedna osvojio parove na Challengeru u američkom Savannahu: "Odigrao sam dosta dobro, ali ima stvari koje mogu i kvalitetnije, osjećam da mogu bolje".

"Posljednjih nekoliko dana proveo sam dosta vremena trenirajući, treniram i uz mečeve, svjestan sam da možda neću pružiti maksimum, ali nadam se da će ići bolje iz meča u meč", dodao je treći hrvatski reket, kojem je, kako smatra, ovakav raspored turnira idealan uoči Roland Garrosa - pogotovo nakon nedavnog polufinala Barcelone, nakon kojeg je bio dosta umoran.

Od onoga što bi volio popraviti u nastavku tjedna, Ivan je u prvi plan gurnuo serviranje: "Servis može biti bolji, kao i kretanje, to je sve povezano s kondicijom na kojoj sada puno radim, treba vremena da sve legne. Drugi servis danas je bio odličan, ali postotak prvog fali, mislim da to trebam podignuti".

"Želio sam napraviti takav plan da ovaj mjesec igram malo manje, ovaj Challenger mi se uklopio kao odlična priprema za Roland Garros - nadam se da će mi se tamo poklopiti sreća sa ždrijebom, sve sam podredio tome. Pored toga, želim igrati sve turnire na travi, prije Wimbledona imam u planu Halle i Hertogenbosch, to je dodatni razlog što mi je ovaj mjesec u malo laganijem ritmu".

Ovog puta je u drugačijoj ulozi nego ranije ove sezone u glavnom hrvatskom gradu, na putu do naslova na PBZ Zagreb Indoorsu. Uloga prvog nositelja donosi i veća očekivanja, na što se Ivan tek treba naviknuti: "Naravno da je bilo lakše na na Indoorsu, bez pritiska, sada sam u ulozi favorita, ali svjestan sam da su mogući porazi i da se moram boriti i sada kad sam bolje rangiran, kada sam se probijao i ja sam dobivao one ispred sebe".

Na poziciju na kojoj je sada morat će se priviknuti što brže jer je i proboj u Top 50 bio vrlo brz - toliko brz da je u isto vrijeme prošle godine, kada je bio blizu 200. mjesta na svijetu, i njemu bilo teško vjerovati da je takvo što moguće: "Iskreno, da mi je prije godinu dana netko rekao da ću stići tu gdje sam sada, dao bih mu odmah 10 tisuća eura. Početkom sezone? Tada je već bilo malo drugačije, bio sam među prvih 100, pripremao sam se da se potvrdim u tom društvu, vjerovao sam da se mogu nositi s tim dečkima i sada sam tu gdje jesam".

Nakon De Voesta, novi Dodigov nastup slijedi već u četvrtak - s druge strane mreže bit će 20-godišnji Poljak Jerzy Janowicz, 166. na svijetu, koji je na startu sa 6:3, 3:6 i 6:4 prošao još jednog Južnoafrikanca, Izaka van der Merwea. O Poljaku ne zna previše ("Malo je mlađi, još nismo igrali"), ali forma je dovoljno dobra da ne bude problema ni u tom meču...

ATP Challenger Pliva Zagreb Open, 11.5.2011., prvo kolo: Dodig (Hrvatska, 1) - De Voest (JAR) 6:3, 6:2, Janowicz (Poljska) - Van der Merwe (JAR) 6:3, 3:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!