Hrvatski kup, Finale, 11.05.2011, 20:10 h, Stadion u Maksimiru, Zagreb, gledatelja: 5000
Suci: Bebek (Rijeka), Grgec (Bistra), Križarić (Čakovec)
Dinamo
Dinamo
Jorge Sammir 10'
Tonel 45'+1'
Fatos Beqiraj 72', 79'
Milan Badelj 80'
5:1(2:1) Varaždin
Dino Škvorc 35'
Varaždin

Dinamo obavio više od pola posla

S Maksimira:Ivana Strahija, Borna Rupnik • srijeda, 11.05.2011.
Dinamo obavio više od pola posla
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamo je u prvoj finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa stekao veliku prednost. Na Maksimiru je Varaždin poražen rezultatom 5:1...

Uz mnogo priče o odlasku Vahida Halilhodžića Dinamo je dočekao dvoboj s Varaždinom da bi nakon maksimirskih 90 minuta po prvi puta ove sezone, nakon dva prvenstvena remija, svladao mladi gostujući sastav - i to vrlo uvjerljivo.

Formacije

Dinamo i Varaždin na teren su istrčali u identičnoj formaciji 4-2-3-1:

Kelava – Vrsaljko, Tonel, Cufre, Ibanez – Badelj, Calello – Rukavina, Sammir, Morales - Beqiraj
Krklec - Šimek, D. Škvorc, Sušac, Kvesić - Brlečić, Šafarić – Posavec, F. Škvorc, Golubar – Vugrinec

Utakmica je otvorena tek s dvije poluprilike s obje strane, a iz prve velike šanse Dinamo je poveo. Luis Ibanez ubacio je pred Denisa Krkleca, goste je prvo spasila prečka, potom dva puta Milan Badelj iz gužve puca u blok, a lopta se naposljetku odbija do Sammira na rub šesnaesterca. Brazilac puca s dvadesetak metara, a varaždinski čuvar mreže ne pretjerano zahtjevan udarac kroz ruke propušta u mrežu.

Odmah potom glavom je zaprijetio i Ante Rukavina, no pucao je preko gola, ali nastavak Dinamove inicijative nije urodio ozbiljnijim prigodama pred Krklecom sve do 26. minute i dalekometnog pokušaja Pedra Moralesa, a nadovezali su se spretni Fatos Beqiraj i korak prekratki Leandro Cufre.

Momčad Samira Toplaka ofenzivne je namjere pokazala u 33. minuti, no Mario Brlečić upropastio je obećavajući protunapad, a samo dvije minute kasnije gosti su izjednačili iz prvog udarca u okvir vrata Ivana Kelave. Iskusni Davor Vugrinec nisko je ubacio iz kornera, a lopta se odbila na prsa Dine Škvorca i odsjela u Dinamovoj mreži.

Poravnanje kao da je opet trgnulo domaće nogometaše. Krklecu su glavom prijetili Šime Vrsaljko i Rukavina, a u prvoj minute sudačke nadoknade precizniji je na isti način bio Tonel. Portugalac je na drugoj stativi dočekao ubačaj Moralesa i vratio Dinamu prednost u posljednjoj akciji prije odmora.

Badeljov dragulj

Dinamov kapetan Milan Badelj u prvom je poluvremenu izmamio pljesak prisutnih sjajnim driblingom u kutu igrališta kojim se oslobodio svog čuvara i nastavio akciju svoje momčadi.

Dinamo je i drugo poluvrijeme otvorio aktivnije od svojih suparnika. Počeli su nepreciznim udarcima Sammir i Vrsaljko, a pravu je bombu s 35 metara potom uputio Ibanez, no Krklec je stigao ispružiti ruku i spriječiti novi pogodak.

Tada su se Zagrepčani malo primirili, Varaždinci se požalili na Ibanezovu reakciju na rubu šesnaesterca, a novu bombu je Krklecu odaslao Morales u 64. minuti, tik prije nego ga je zamijenio hitri Ivan Tomečak, dok je teren uz pljesak maksimirskih tribina napustio i Davor Vugrinec.

Najava trećeg Dinamovog gola stigla je kroz lijepu akciju Rukavine i Vrsaljka, a u 72. minuti Sammir je proigrao upornog, snažnog i neslomljivog Beqiraja, koji se probio između D. Škvorca i Karla Šimeka do Krkleca i matirao ga. A samo šest minuta poslije Adam Sušac vraća loptu prema Krklecu, a Beqiraj se umiješao i zabio za 4:1.

Odmah u sljedećem napadu pored Dinamove je stative prohujao pokušaj Marija Brlečića, a ulogu "kaznene ekspedicije" s druge strane terena na sebe je preuzeo kapetan Milan Badelj i dodatno podebljao Dinamovu prednost uoči uzvrata u Varaždinu.

U samoj završnici utakmice kroz Dinamovu je obranu prošao Dominik Glavina, izašao sam ispred Kelave, no nedostajala mu je odlučna završnica, koja je Varaždinu mogla donijeti više nade. Druga utakmica, u kojoj će Varaždinci imati vrlo težak zadatak, na rasporedu je 25. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 09:57
    Nemoj mi pričati takve stvari jer Dinamo gledaš samo na TVu i u prilozima HNL... Pod Vahom se odigrale 3 dobre utakmice i osim obrane koju je učvrstio (kolko tolko) nije napravio ništa pametnog. Kao i Ćiro lik je čisto laprdalo i prodaje demagogiju za skupe pare.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 09:17
    ... ko i Kelava?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 08:30
    ovaj mali krklec nije loš,bit će nešto od njega
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 07:40
    Nemojte zaboraviti da se igralo protiv "klinaca" od 20tak godina koji su si sami zabili 3 gola...ja ne znam gdje ste vi vidli neki jači presing...Vas 500 nek i dalje slavi "pobjede" s izvršnim predsjednikom...meni smeta kaj ste povjerovali da on Vahu mijenja zbog igre, on ga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2011. u 07:04
    dobro smo iznenadili s golubarom i posavcem koji nisu skupa odigrali 100 minuta do sad, u sastavu. samo ne znam koga više; njih ili sebe???
    Obrisan korisnik