Automoto

Dominacija Stonera u Le Mansu

Lovro Štrbinić • petak, 13.05.2011.
Dominacija Stonera u Le Mansu

Današnjim treninzima na stazi u Le Mansu započeo je vozački dio vikenda na VN Francuske. Najviše su pokazali oni na Hondama jer su u oba izlaska na stazu spriječili ostale momčadi da se približe jednoj od prve tri pozicije. Ipak, odskakao je Casey Stoner koji je u dva navrata zasjeo na vrh poretka pokazavši tako protivnicima da tamo misli boraviti i u sljedeća dva dana.

Jutarnji prvi trening po sunčanom vremenu koje je obilježilo cijeli dana najbolje je sjeo Caseyu Stoneru koji je uspio odraditi krug za 1:34,133 min, odnosno skoro tri desetinke brže od drugoplasiranog mu momčadskog kolege Danija Pedrose te Doviziosa, trećeg člana iste ekipe.

Unutar sekunde ugurala se još jedna Honda, ali ona Marca Simoncellija, dok je petoplasirani Lorenzo kasnio već više od sekunde. Dvojac na Ducatiju bio je šesti i osmi, a uspješniji među članovima te talijanske ekipe bio je Valentino Rossi.

Drugi trening očekivano je donio mnogo veću temperaturu same staze koja dosezala i 43 stupnja, a u takvim uvjetima ponovno je najviše pokazao Stoner. Za četiri desetinke popravio je vrijeme s prvog treninga, a isto toliko ostavio je iza sebe drugoplasiranog Simoncellija.

Pedrosa je bio treći, a unutar sekunde ovaj put se uspjelo ugurati šest vozača. Među njima i Hayden koji je četvrtim mjestom popravio dojam s prvog treninga. Lorenzo i Dovizioso bili su peti i šesti, a do sedme pozicije dojurio je Colin Edwards. Rossi je ovaj put "zapeo" na nešto lošijem devetom mjestu.

Sutrašnji posljednji trening na rasporedu je u 10:10, a kvalifikacije će početi nešto kasnije, u 13:55.

VN Francuske, 1. slobodni trening:
1. C. Stoner (Aus/Honda) - 1:34,133 min
2. D. Pedrosa (Špa/Honda) + 0,298 sek
3. A. Dovizioso (Ita/Honda) + 0,675 sek
4. M. Simoncelli (Ita/Honda) + 0,896 sek
5. J. Lorenzo (Špa/Yamaha) + 1,032 sek
...

VN Francuske, 2. slobodni trening:
1. C. Stoner (Aus/Honda) - 1:33,782 min
2. M. Simoncelli (Ita/Honda) + 0,404 sek
3. D. Pedrosa (Špa/Honda) + 0,696 sek
4. N. Hayden (SAD/Ducati) + 0,870 sek
4. J. Lorenzo (Špa/Yamaha) + 0,877 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!