Vodeni sportovi

Cullenu repasaž za SP u Šangaju

Maja Giljanović • petak, 13.05.2011.
Cullenu repasaž za SP u Šangaju

Prošle godine na trialsima za Svjetsko prvenstvo u Šangaju u srpnju prvo je mjesto na 50 metara slobodno osvojio Nathan Adrian, a Cullen Jones i Josh Schneider isplivali su identičnih 21,97 i podijelili drugo mjesto. Neizvjesnost oko drugog putnika u Kinu trajala je sve do Ultra swim mitinga u Charlotteu, a boljim se u repasažu pokazao Jones i za četiri stotinke Schneideru zalupio vrata Šangaja.

U Charlotteu je na Ultra swim mitingu kucnuo čas za odluku o drugom Amerikancu na 50 metara slobodno na Svjetskom prvenstvu koje će se koncem srpnja održati u Šangaju. Nakon što je na trialsima prošle godine prvo mjesto i vizu za SP izborio Nathan Adrian (21,70) drugo je mjesto u repesažu izborio Cullen Jones, a Josh Schneider je izvukao deblji kraj.

Jones i Schneider su prošle gogine iza Adriana isplivali identičnih 21,97 i podijelili drugo mjesto i novi sastanak zakazali na ovotjednom mitingu u Charlotteu. Licem u lice brži je bio i Šangaj izborio Jones, dovoljnim se 27-godišnjaku pokazalo i 22,24 budući je pet godina mlađi Schneider ostao na 22,28.

"Ovakvu muku ne bih poželio ni najljućem neprijatelju", izjavio je Jones koji je na 50 slobodno na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2007. osvojio srebrnu medalju i 2008. u Pekingu u štafeti 4x100 slobodno postao olimpijski pobjednik.

22,24 Njujorčanina je izvan Top 10 sezone na 11. mjestu, ali je ispod norme koju je za Šangaj Svjetska plivačka federacija postavila na 22,35.

27. izdanje mitinga u Charlotteu nastavlja se u petak, a u prvom je planu okršaj najboljeg plivača u povijesti Michaela Phelpsa i najboljeg prošle sezone Ryana Lochtea na 200 slobodno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!