Tenis

Dodig: "Dečko je odigrao odlično"

Iz Sportskog parka Mladost:Ivor Krapac • petak, 13.05.2011.
Dodig: "Dečko je odigrao odlično"
Foto: Kristijan Komarica

Osim u Rimu, gdje je izgubio Marin Čilić, petak 13. pokazao se nesretnim i za sve hrvatske adute u singlu na Pliva Zagreb Openu. Nakon Nikole Mektića i Kristijana Mesaroša, ispao je i glavni domaći adut, prvi nositelj Ivan Dodig, a kao i Mektić i Mesaroš, i treći hrvatski reket oprostio se protiv ljevorukog igrača, talentiranog Slovaka Martina Kližana...

Dan ranije, u osmini finala, Poljak Jerzy Janowicz bio je jako ozbiljan test za Ivana Dodiga, a 21-godišnji ljevoruki Slovak Martin Kližan se u četvrtfinalu pokazao previsokom preprekom. Mladi slovački tenisač, juniorski pobjednik Roland Garrosa iz 2006. godine, nadjačao je prvopostavljenog 26-godišnjeg Međugorca sa 7:6(2), 2:6 i 6:3, potvrdivši talent o kojem je Ivan u četvrtak govorio najavljujući ovaj meč.

Kližan će u subotu u polufinalu, ne prije 15 sati na središnjem terenu, ići na Argentinca Diega Junqueiru, a Dodig vjeruje da se ima čemu nadati i u tom meču - i do kraja tjedna, ukoliko ostane mentalno čvrst: "Danas je odigrao jako dobar meč, sutra može puknuti u glavi, kod tako mladih igrača zna se dogoditi da se moža nisu spremni boriti ako im nešto ne ide u igri. No, po igračkoj kvaliteti, definitivno može osvojiti ovaj turnir".

"Možda je bilo i malo umora, ali ništa konkretno, nije da sam izgubio zbog toga", osvrnuo se treći hrvatski reket nakon četvrtfinalnog poraza: "Ovo mi je bio najbolji meč ovog tjedna, ali dečko je odigrao stvarno odlično, na visokom nivou. Što se mojeg tenisa tiče, ima stvari na kojima još trebam raditi, sutra ću imati malo duži trening nego proteklih dana".

U prvom setu Ivan je odmah mogao do breaka, uz četiri propuštene lopte za oduzimanje Slovakovog servisa, 0:40 i prednost, već u prvom gemu. U nastavku se išlo sa servisom, dok je u tie-breaku dominirao Kližan, najavljujući da može do iznenađenja u ovom dvoboju.

Drugi set donio je Dodigov uzvrat, uz dva ključna breaka nakon 3:2, dok je u trećem mladi slovački tenisač došao na svoje, breaknuo dvaput i uzeo vrijedni "skalp" koji će mu zasigurno puno značiti.

Ljubo ostao jedini

S Dodigovim porazom, Ivan Ljubičić ostao je jedini hrvatski tenisač koji je otišao dalje od četvrtfinala na Challengeru u Sportskom parku Mladost. Još 1997. godine bio je finalist, uz poraz od Alberta Berasateguija, dok je 2005. slavio naslov.

"Želio sam ići do kraja, ali nisam nezadovoljan", zaključio je Ivan priču o ovom turniru: "Odigrao sam dva jako duga meča što će mi odlično doći, sutra ću trenirati tri sata, pokušat ću sve da se najbolje pripremim za Pariz. Mislim da igram dobro, iako sam svjestan da ovdje nisam pokazao svoj najbolji tenis".

Kad već u petak nije išlo u singlu, bolje vijesti stigle su u polufinalu parova. Hrvatski dvojac Mate Pavić/Franko Škugor odlično je iskoristio pozivnicu za nastup u ovoj konkurenciji - 17-godišnji Splićanin i šest godina stariji Šibenčanin probili su se u finale slavivši u produženom tie-breaku nakon 1-1 u setovima, sa 7:5, 3:6 i 10:2 protiv Amerikanaca Ryana Harrisona i Davida Martina.

U subotu je na rasporedu finale, igrat će se ne prije 13 sati na središnjem terenu, a Pavića i Škugora očekuju drugi nositelji Daniel Munoz-de la Nava i Ruben Ramirez Hidalgo. Španjolci su u polufinalu sa 7:6(4) i 7:5 bili bolji od Nijemaca Dustina Browna i Dominika Mefferta.

ATP Challenger Pliva Zagreb Open, 13.5.2011., četvrtfinale: Kližan (Slovačka) - Dodig (Hrvatska, 1) 7:6(2), 2:6, 6:3.

Parovi, polufinale: M. Pavić/Škugor (Hrvatska, WC) - Harrison/D. Martin (SAD) 7:5, 3:6, 10:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici16.05.2011. u 09:18
    Dečko je talentiran?! Takvo nešto smije reći Federer za nekoga koga vidi prvi puta u životu, a ne Dodig za bilo koga.
    bubici
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 01:45
    eksplodiraj u parizu,zaslužio si da budeš naš prvi reket
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2011. u 23:53
    Malo talenta+vjera u sebe+posvecenost tenisu+mnoga odricanja+jaka psiha=VRH
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2011. u 23:38
    Taj slovak je talentairan ko moja baka,prije su talentirale kaldionice
    Obrisan korisnik