Nogomet

Blažević: "Tri boda od vitalnog značaja"

Ivana Jurica • nedjelja, 15.05.2011.
Blažević: "Tri boda od vitalnog značaja"
Foto: Martina Japundžić

Poslije 90 iznimno psihološki teških minuta Šibenčani su napokon odahnuli. Unatoč svemu sva tri boda ostala su na Šubićevcu što je bio i cilj uoči utakmice. Varaždinci su teško dolazili sebi, bili su bolji, prvenstveno u drugom poluvremenu, no, šibenska je mreža za njih ostala začarana.

“Prvo poluvrijeme smo ušli totalno plašljivo. Znam uzrok. Jednostavno taj poraz u Zagrebu, a i prije toga poraz doma protiv Osijeka je dotukao te mlade dečke. Dok se u poluvremenu nismo malo razbudili i krenuli igrati ono što najbolje radimo – nogomet. Mislim da je to drugo poluvrijeme bilo prava rapsodija gdje smo imali tri – četiri 100%-tne situacije, nismo zabili. Međutim, usprkos tome što smo sami krivi što nismo zabili čist jedanaesterac kao suza, za nas nije sviran. Mislim da bi to sudio i bilo koji gledatelj i mislim da to nije slučajno“, kazao je u jednom dahu poslije utakmice na konferenciji za novinare gostujući trener Samir Toplak.

Pitali smo ga i što misli pod tim da to nije slučajno što jedanaesterac nije sviran: “Vidio je, sudac je bio dovoljno blizu i vidio je da je bio penal. I protivnički igrač je to potvrdio. Nemoguće je ne vidjeti na pet metara.“

“Ovo je mlada momčad. Pokazali smo da kad smo pod pritiskom da nam je teško. U zadnjem kolu trebamo dobiti momčad koja je odlična, dobro organizirana, koja ima i dobar rezultat. Ako ćemo odigrati ovako kako smo igrali u dugom poluvremenu mislim da ne bi trebalo biti problema“, završio je Toplak.

Domaći trener Vjekoslav Lokica najzadovoljniji je, naravno, bio bodovima: “Moram reći da je jako teško igrati kad se praktički cijela sezona svede na jednu utakmicu, biti ili ne biti, praktički nemaš popravnog. Možda imaš, ali ipak nemaš. Otvorili smo prvih 20 minuta fantastično, zabili gol, imali još neke šanse, međutim, nakon toga nervoza pojedinih igrača, nismo radili ono što smo se dogovorili. Imali smo mi i u drugom poluvremenu dvije 100%-tne šanse, mogli smo zabiti, moglo je biti 2:0, moglo je biti sve čisto već i ranije. Svi smo bili pod velikom pritiskom da je to jako teško opisati. Ja ovom prilikom čestitam svojim igračima na pobjedi i s ovom pobjedom mi smo sada jako blizu ostanka.“

Dotaknuo se i Lokica nedosuđenog jedanaesterca: “Kolega Toplak je govorio o jedanaestercu kojeg ja sa svoje klupe ne mogu vidjeti, a mislim da ga on sa svoje klupe može vidjeti još teže. Ja moram reći da je Šibenik jedna od najoštećenijih momčadi u ovoj sezoni plus sve ono što smo sami prokockali, u smislu promašenih jedanaesteraca, primanja zgoditaka kao protiv Slavena i Rijeke u zadnjim trenucima utakmice.“

“Varteks je u drugom poluvremenu stvarno bio bolji, išao je van banque, mi jednostavno nismo bili u stanju iskoristiti situaciju da iz kontre ili polukontre zabijemo gol. Imali smo dosta igrača koji su bili u grču. Odjednom je od 20. minute među igračima počela nervoza, svi smo počeli filozofirati. Tu je i bio problem. Ne bih o detaljima, o imenima, ali sigurno tri – četiri igrača nisu radila onako kako je trebalo, tu nam se stvarao problem. Rani karton Čulića je poremetio, on nije odigrao partiju kako može, prvo poluvrijeme bilo je solidno, a u drugom je totalno pao. Na kraju smo zasluženo pobijedili, Blažević je obranio ta dva – tri šuta. To su manje-više bili šutovi koji su ušli u njega, ali nema veze. Golman je tu da obrani, Blažević zato nešto i vrijedi, zato dobiva pozive za reprezentaciju, a ja smatram da ga treba i ponovno dobiti“, naglasio je strateg Šibenika.

“Mi smo sada u situaciji da sami isključivo odlučujemo o sebi i mislim da imamo velike šanse za ne biti u te tri zadnje momčadi“, istaknuo je Lokica.

Šibenski kapetan Goran Blažević još je jednom bio junak svoje momčadi: “Psihološki jako teška utakmica. Borimo se za goli život, ova su nam tri boda bila od vitalnog značaja da ostvarimo cilj. Još ne znam kakvi su ostali rezultati, ali mislim da smo s ovim 90% osigurali prvoligaški status. Mislim da je i to jedan razlog zašto se na mojim suigračima vidio psihološki pritisak i jedna barijera. Mislim da zbog toga nismo mogli dati sve od sebe.“

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2011. u 11:52
    ahahahahhahahahahahhha..bravo toplak uzrok poraza su 2 poraza prije šibenika.. svaka čast kako barataš činjenicama,,ko dijete iz vrtića..
    Obrisan korisnik