Košarka

Tropicsi prvaci PROam lige Sjever

Sportnet • srijeda, 18.05.2011.
Tropicsi prvaci PROam lige Sjever

PROam košarkaška liga Sjever svoj vrhunac doživjela je prošle subote kada su se na parketu dvorane Prirodoslovne škole Vladimira Preloga susreli Sitni Kriminalci i Frula ZESA u utakmici za treće jesto, te JSK i PMF Tropicsi u finalu. Treće mjesto osvojili su Kriminalci, srebro je pripalo JSK-u, dok su Tropicsi po prvi puta podignuli pehar prvaka lige!

Utakmica za treće mjesto bila je repriza prošlogodišnjeg finala između Sitnih Kriminalaca i Frule ZESA. Upravo ova utakmica pokazala je koliko su ovogodišnji Sitni, inače prošloodišnji prvaci, kvalitetno posložena momčad u kojoj svatko daje svoj maksimum na poziciji koja mu je namijenjena. Malo je Sitnima nedostajalo do dođu i do finala (polufinale protiv JSK-a završilo je 2:1 za JSK), i vjerojatno ih je baš to inspiriralo da odigraju ovako dobru utakmicu protiv Frule ZESA i zasluženo osvoje broncu.

Niti u jednom trenutku Sitni nisu dali šansu Fruli, pa su tako već na poluvrijeme otišli s razlikom od 11 koševa. Odličnu utakmicu odigrala je praktički cijela momčad Sitnih, dok su na strani Frule ZESA raspoloženi bili tek Jerković (12 koševa) i Medak (11 koševa). MVP ovogodišnje PROam lige Sjever, Siniša Brčina, još je jednom dokazao kvalitetu i Fruli "uvalio" 16 koševa. Ništa manje raspoloženi nisu bili ni njegovi suigrači Filip Lasić i Marin Grmača, koji su ubacili svaki po 18 koševa.

Sitni su završili utakmicu s nevjerojatnom prednošću od 38 koševa razlike (rezultat četvrte četvrtine 25:2), što je svakako bio šok za ekipu Frule ZESA, koja je vlasnik prošlogodišnjeg srebra. Sitni su tako uhvativši broncu najavili kako se na ovu momčad mora računati još dugo vremena.

Kao uvertira finalu, prije početka utakmice na parket su se spustili ovogodišnji MVP lige Siniša Brčina (Sitni Kriminalci), najbolji strijelac lige Krešimir Uzelac (Diablos) te najbolji obrambeni igrač lige Marko Kozlović (JSK) kako bi preuzeli svoja priznanja i nagrade.

Dugoočekivano finale između JSK-a i PMF Tropicsa pružilo je tvrdu i neizvjesnu predstavu dviju momčadi koje su željele dokazati da su vrijedne ovogodišnjeg naslova prvaka. JSK je hvatao svoj treći naslov, dok su se Tropicsi nadali kako će baš ove godine pehar otići u njihove ruke, i to po prvi puta. Obje momčadi ušle su u dvoboj s velikom dozom grča znajući kako bi ih nekoliko većih pogrešaka u igri moglo stajati titule.

Prva četvrtina završila je u egalu, da bi na poluvrijeme PMF Tropicsi otišli s prednošću od osam koševa razlike, najviše zahvaljujući uvijek dobrom Grilju (16 koševa) i Škofu (10 koševa). Spomenuti Škof i JSK-ov centar Kozlović vodili su žestoku borbu ispod koševa tijekom cijele utakmice. Kozlović (šest koševa) je sve svoje poene zabio s crte slobodnih bacanja, što jasno govori kako Škof nije dopuštao inače odličnom Kozloviću da se razmaše i donese prevagu na stranu JSK-a.

U zadnju četvrtinu PMF Tropicsi ušli su s neznatnom prednošću od dva koša razlike, no JSK nije smogao snage preokrenuti rezultat. Može se reći da im je u tim trenucima nedostajao poticaj u obliku koje pogođene trice, zakucavanja ili raspoloženog pojedinca koji bi ih trgnuo, s obzirom da se većina JSK-ovaca "usidrila" na nekih osam-devet koševa. U isto vrijeme Tropicsi su bili predvođeni dobrim razigravačem Kosturinom (devet koševa) i sigurnim Škofom te su u zadnjoj četvrtini još i povećali vodstvo, što je svakako bio znak da slavlje može početi.

Svoju prvu osvojenu titulu Tropicsi su slavili do dugo u noć...

Time je završilo ovogodišnje izdanje PROam košarkaške lige Sjever, koje je bilo puno preokreta, uzbuđenja i kvalitetnih susreta. Ono što još preostaje je odigravanje završnog turnira PROam liga Sjever i Jug u nedjelju, 22. svibnja, u dvorani KK Split na Gripama. U susretu za treće mjesto snage će odmjeriti srebrne momčadi obje lige, JSK i Adriatic, dok će se prvaci obje lige, PMF Tropicsi i Dalmacija, naći u finalu u borbi za ukupni naslov prvaka PROam lige.

MVP PROam košarkaške lige Sjever za sezonu 2010./2011:
Siniša Brčina (Sitni Kriminalci)

Najbolji obrambeni igrač PROam košarkaške lige Sjever za sezonu 2010./2011:
Marko Kozlović (JSK)

Najbolji strijelac PROam košarkaške lige Sjever za sezonu 2010./2011:
Krešimir Uzelac (Diablos) – 22.60 ppg

Utakmica za treće mjesto:

Sitni Kriminalci – Frule ZESA 79:41 (20:16, 19:12, 15:11, 25:2)
Sitni Kriminalci: Soldo, Brčina 16, Bandić 12, Šrekais 4, Bobesić, Živković 2, Grmača 18, Jerčić 9, Lasić 18

Frule ZESA: Kaluđer 7, Ančić 6, Jerković 12, Medak 11, Pavlić 3, Horvat 2

Finale:

PMF Tropics – JSK 46:40 (15:15, 13:5, 7:13, 11:7)
PMF Tropics: Erak 7, Šindija, Grilj 16, Žuvela 2, Kosturin 9, Andrić 2, Labor, Kosanović, Škof 10

JSK: Brtan, Herenčić 9, Tafra 2, Kozlović 6, Trbara, Pajdek 7, Vukobratović 4, Mihaljek 9, Zelić 3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!