Košarka

Hoće li Cedevita obraniti Podsused?

Edvard Burić • srijeda, 18.05.2011.
Hoće li Cedevita obraniti Podsused?
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su svoj prvi dvoboj polufinala odigrali Zadar i Zagreb CO, sada je red došao na Cedevitu i Cibonu. Prvoplasirana Cedevita na svom parketu u Sutinskim vrelima dočekuje Cibonu s nadom u četvrtu ovosezonsku pobjedu protiv Vukova.

Cedevita je na vrlo visokom nivou odradila Ligu za prvaka i na taj način s 12 pobjeda te samo dva poraza osigurala prednost domaćeg parketa u doigravanju. Momčad iz Podsuseda u dvoboj s Cibonom ulazi skoro potpuno kompletna (nedostaje samo Vedran Vukušić) i izuzetno motivirana nadajući se velikom finalu.

Ipak, nešto će se pitati i Cibonu. Bez obzira što Cedevita igra znatno kvalitetnije ove sezone i što je bez ikakve rasprave favorit, ne samo u polufinalu, već i u možebitnom finalu, Cibona se sasvim sigurno neće predati bez borbe i (velikog) otpora.

Vezane vijesti

U Ciboni se nadaju da im je forma u uzlaznoj putanji i da mogu iznenaditi Cedevitu. Možda već u prvoj utakmici. Za to će im svakako trebati odlična igra, ali i nešto lošiji dan Cedevite.

Trenerski dvoboj

Osnovna razlika između Joke Vrankovića i Ace Petrovića leži u činjenici što je trener Cedevite sam slagao roster i s momčadi je od početka sezone. Dapače, kroz sezonu je uprava kluba Aci dovodila pojačanja dodatno jačajući igrački kadar.

S druge strane, Vranković je došao nakon Dražena Anzulovića s osnovnim ciljem osigurati doigravanje i plasman u NLB ligu. Nakon što je momčad preuzeo kod 0-2 u Ligi za prvaka, novi trener Cibone upisao je sedam pobjeda i pet poraza te time osigurao nastup u doigravanju.

Ključne figure

Cedevita ima širinu i to joj je definitivno najjače oružje. Protivničke trenere sigurno boli glava kod slaganja taktike za utakmicu s Cedevitom, ali ako moramo izdvojiti nekoga, onda je to Dontaye Draper. Kada je "napaljen" i željan igre, a da ga pri tome ne muče ozljede ili (pre)velik umor, Draper je sam u stanju "srušiti" bilo kojeg protivnika.

Kod Cibone - Bojan Bogdanović. U prošloj utakmici u Sutinskim vrelima Cedeviti je "utrpao" 35 poena i imao 11 skokova, ali ni to nije bilo dovoljno. Iako se Cibona dobro držala. Sasvim sigurno će Joke Vranković ponešto pokušati iskopirati iz tog dvoboja na utakmicu koja je pred nama.

Slaba točka

Kod Cibone je to nestalnost forme. Mogu igrati odlično, ali isto tako i izgledati kao razbijena vojska. O tome koliko će oscilirati u polufinalnoj seriji, čak i pojedinoj utakmici, ovisi koliko dugo će nada u finale ostati "živa". Ako Cibona ne bude imala velikog "propadanja" i nekako dođe do neizvjesne završnice, e onda je sve moguće.

Baš u tome leži najveća prijetnja Cedeviti. Iako su Cedevitini igrači mahom prekaljeni, kvalitetni i iskusni igrači, važnost utakmice mogla bi ih sputati, a onda je sve otvoreno. Pogotovo stoga što Cedevita u dvoboje s Cibonom ulazi kao favorit.

Međusobne utakmice ove sezone

Cedevita je ostvarila tri pobjede, dok se Cibona može pohvaliti jednim uspjehom - i to u regionalnoj ligi. Sezonu međusobnih dvoboja dva su zagrebačka kluba otvorila utakmicom u NLB ligi (3. kolo). Cedevita je teškom mukom u Podsusedu uspjela svladati Vukove iako je imala +22 na poluvremenu i +16 nakon 30 minuta igre. Završilo je 70:68. Uzvrat je pripao Ciboni 73:71 iako je Robert Troha imao tricu za pobjedu.

U hrvatskom prvenstvu, točnije Ligi za prvaka, Cedevita je upisala dvije pobjede. Prvo je u Draženovom domu (3. kolo) slavila 80:64, a nakon toga i u 10. kolu (Sutinska vrela) 97:93.

Liga za prvaka, polufinale:
Cedevita - Cibona 20:15 h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren19.05.2011. u 09:31
    eto, prevarilo me.
    Zdren
  • Zdren18.05.2011. u 15:49
    Hoće. I to s preko +7,5
    Zdren
  • vlacng18.05.2011. u 12:58
    sve to stoji..ali kakak bi ja bio navijac cibone kada ne bi vjeroao i zelio svome klubu da prode ovu cedevitu!!!
    vlacng
  • Obrisan korisnik18.05.2011. u 10:44
    realno, cedevita prolazi moju cibonu s 2-1. mislim da je cedevita zaslužila igrati euroligu dogodine. imali su dobru sezonu u nlb-u, fantastičnu u eurocupu-gdje su pobjeđivali ugledne i jake ekipe, imaju široki igrački kadar, dobrog trenera, klub funkcionira profesionalno, imaju odličan PR....sve... [više na forumu]
    Obrisan korisnik