Košarka

Zagrebu prvi bod u polufinalnoj seriji

Iz KC Krešimir Ćosić:Martina Oštrić • utorak, 17.05.2011.
Zagrebu prvi bod u polufinalnoj seriji
Foto: FaH

Momčad Zagreba pobjedom je otvorila doigravanje za prvenstvo Hrvatske. U dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u vrlo zanimljivoj je utakmici pobijedila domaći Zadar rezultatom 79:98...

Doigravanje za hrvatsko prvenstvo započelo je u Zadru utakmicom domaćina protiv treće momčadi regularnog dijela - Zagrebom. I premda se očekivala neizvjesna i "koš za koš" utakmica ovih dviju momčadi, već su prve minute donijele šok za simpatizere domaćeg kluba.

Nakon početnih 2:2 gosti su poveli prvo s dva poena, a zatim je iz minute u minutu njihova prednost rasla. I dok su domaćini vukli po terenu pokušavajući odraditi smisleni napad, gostujući su košarkaši pogađali takoreći sve što su i uputili prema košu. Epilog prvih deset minuta je 11 poena Zadrana, i 33 Zagrepčana.

Ni druga četvrtina nije počela obećavajuće za domaćine. Već nakon prvog napada košem Mulaomerovića Zagreb odlazi na 24 pogotka razlike, što je ujedno i najveća prednost na utakmici, no unatoč lošoj igri, Zadrani se počinju dizati. Obrana im dobiva na čvrstini, a i u napadu djeluju konkretnije, nakon čega se i zaostatak počinje topiti.

Momčad Ivice Burića još uvijek je protivnike držala na distanci, prvenstveno koševima Žorića i Mulaomerovića, no Zadrani se vraćaju koševima Cara, Ivanova, te tricom Vladovića. 15:0 u drugoj polovici ove četvrtine Zadranima je dalo veliku psihološku prednost, te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 38:42.

I manju razliku od 24 poena teško je nadoknaditi, pa je očekivano da su se Zadrani istrošili i umorili u drugih deset minuta. Početak drugog poluvremena stoga je više sličio na sam početak utakmice nego na posljednje minute prvog dijela. Zagrepčani su u tom periodu napravili 9:0, dok su Zadrani do prvih poena došli tek u 24. minuti.

Ostatak je utakmice bio poprilično jednostran te obojen u zagrebačke boje. Koliko god se Zadrani trudili, gosti su uspijevali sačuvati prednost te mirnom igrom privesti susret kraju.

Tako će Zagreb na drugu utakmicu u Trnsko s prvim bodom i golemom psihološkom prednosti, dok će Zadrani jako dobro morati izanalizirati upravo odigranu utakmicu iz koje štošta mogu naučiti.

Kod gostujuće momčadi dvojica su igrača postigla više od 20 poena. Najbolji je bio Luka Žorić sa 29 poena, a slijedi ga Heytvelt s četiri poena manje. Kod domaćina je dominirao Marko Car s 21 postignutim poenom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2011. u 10:31
    kad žorić ode zagrebu, bit će to prosječna momčad. niti s njim nisu uspjeli izboriti F4 nlb-a, a u smiješnom eurochallange cupu su se osramotili i imali 0-6. zašto mavra Ne igra pitate? zato jer je 99% Hr trenera bez MUDA I ZNANJA! eto, zato. i da, rubio je zaista igrao u sezoni 2006/2007. sa jedva... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.05.2011. u 09:12
    Vratila se košarka, vratila se košarka!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2011. u 23:39
    molim????????IGRO JE SA 14 ŠPANJOLSKU ligu. mavra ima 17.... toliko o tome.... sa nepunih 16 euroligu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2011. u 23:19
    Jer je mali dijete, u kojem to profi sportu igraju djeca? Uzimaš jedan primjer, koji je iznimka, a ne pravilo. I nije igrao sa 15.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2011. u 23:15
    Dobra tekma, odlicni Car i posebno Zoric. Konacno se vraca malo interes za kosarkom.
    Obrisan korisnik