Košarka

Cedevita spasila i osigurala prednost

Ante Zovko • srijeda, 18.05.2011.
Cedevita spasila i osigurala prednost
Foto: FaH

Kako se i predviđalo, polufinalni ogled Cedevite i Cibone donio je mnogo neizvjesnosti, a na kraju tvrde utakmice domaćin i favorit obranio je prednost domaćeg terena sa 75:72. Međutim, pitanje je hoće li uspjeti sve riješiti u Draženovu domu jer se Cibona pokazala jako žilavom.

Za razliku od ogleda Zadra i Zagreba, susret u Sutinskim vrelima ponudio je puno neizvjesniju i tvrđu predstavu u kojoj se nijedna momčad dugo nije mogla odvojiti. Kad se činilo da će to u zadnjoj četvrtini učiniti Cedevita, Cibona se vratila borbenom igrom i na kraju propustila priliku da utakmicu odvede u neizvjesnost produžetka.

Cibosi ipak imaju dosta razloga za optimizam jer su pokazali kako se mogu ravnopravno nositi s favoriziranim sugrađanima, a u nedjelju u Draženovu domu ostaje veliko pitanje hoće li se serija vratiti u Podsused.

U skladu s najavama, Cibona se postavila čvrsto i nije dopustila da Cedevita u početku digne atmosferu u dvorani. Dapače, gosti su uglavnom vodili u početku i okončali prvi dio prednošću 18:16. Održavali su takvu prednost i u početku nastavka, ali onda je situaciju preokrenuo Dontaye Draper.

Zaredao je s nekoliko uzastopnih poena i preokrenuo rezultat. Pokušao ga je Vranković omesti time-outom, ali ni to ga nije izbacilo iz ritma. Gotovo zahvaljujući samo njemu prednost Cedevite je prvi put malo narasla (35:27). Probudio se Bogdanović i zatim sličnom predstavom vratio Cibose u egal, pa i u prednost pred odlazak na odmor. I kraj druge četvrtine gosti su dočekali u plusu - 41:39.

Dvije trice Damjana Rudeža možda su domaćim navijačima dali nadu da bi mogla krenuti serija Cedevite na početku nastavka, ali gosti se nisu dali i nastavilo se igrati koš za koš. Draper je konačno dobio malo pomoći od Wrighta i Žižića i Cedevita je kraj treće četvrtine konačno uspjela povesti (58:53).

Utakmica se počela lomiti sredinom zadnje četvrtine. Prvo je trica Baždarića donijela plus sedam, a minutu kasnije Wright novom tricom postavlja 71:60. Međutim, Cibosi su se odbijali predati, a u igri su ih držali poeni Zubčića i Baraća.

Zubčića je bilo posvuda i uglavnom zahvaljujući njegovoj raznovrsnoj igri Cibona se u posljednjoj minuti našla na samo dva poena zaostatka (73:71) i krenuli su prekršaji u zadnjim sekundama. Bogdanović pogađa jedno od dva bacanja (73:72), a nakon nekoliko promašaja njegovih suigrača s linije, Marino Baždarić postavlja s dva bacanja konačni rezultat. Pokušao je Bogdanović tricom izboriti produžetak, ali neuspješno i prekasno.

Draper je vukao Cedevitu na početku, ali se njegov doprinos potpuno izgubio u drugom poluvremenu. Na kraju je ima 20 poena, četiri skoka i četiri ukradene lopte. Puno je važniju ulogu u zavešnici odigrao Wright (14 poena, tri skoka, dvije ukradene lopte). 14 je imao i Baždarić, deset je ubacio Rudež, a jedan manje Žižić (pet skokova).

Prvo ime Cibosa, i cijele utakmice bio je Tomislav Zubčić sa sjajnom statistikom - 17 poena, devet skokova, tri ukradene lopte, dvije asistencije. Isto toliko postigao je Bogdanović, ali kao i Draper, većinu u prvom poluvremenu. Još će neko vrijeme žaliti zbog slobodnih bacanja u zadnjoj minuti. Odličnu podršku pružio je Pankracije Barać (16 poena, četiri skoka, tri ukradene lopte).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 11:20
    Šteta što se nakon razlaza s nosonjom nije odma uzelo Joketa, Zula je bivši trener. Tijekom utakmice mi nije bilo jasno što Miljković radi na terenu međutim u završnici sam shvatio da je on obrambeno u odnosu na Vrbanca bog. Za pobjedu Cibone u nedelju biti će svakako potrebno da Vrbanc ima neki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 09:11
    uzbudljiva tekma. čestitke cedeviti na zasluženoj pobjedi, a mojoj ciboni više mirnoće i sreće u nedjelju-možemo ih dobiti! objektivno, kako sam i jučer napisao, cedevita prolazi s 2-1 dalje, jer su jači. teško se u 2 ili 3 tekme oduprijeti klubu koji je igrao F4 eurocupa, kada u momčadi imaš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 00:48
    Jako uzbudljiva tekma..Cedevita je jača momčadski ali srcem ih Vukovi mogu slomit u nedjelju..LJUDI(CIBONAŠI) SVI SMO IM DUŽNI POMOĆI SVOJIM NAVIJANJEM!! Pa nadajmo se vratiti seriju u Podsused a tamo je onda sve moguće ponovo...Heja, heja Cibosi!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 00:47
    A joj nasto je spala hr kosarka ...ne znam jer gore ono jucer ili danas ...pa od 4 ekipe da se sastavi jedna nebi prosla kvalifikacije za euroligu sa sva 4 trenera ... ovo danas kad gledam kao da je 3 liga zapad nekad ...pescenica protiv maksimira ...pa debeli simon ( vjerovatno otac od danasnjig... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.05.2011. u 23:47
    nešto san načuja da je joke tija tući Acu. Ima li koji očevidac? Jučer je u Zadru Simon posla publiku u kurac i zakuva s.ra.nje.
    Obrisan korisnik