Nogomet

Villas – Boas: "Ovo je ogroman uspjeh"

Mario Glasnović • četvrtak, 19.05.2011.
Villas – Boas: "Ovo je ogroman uspjeh"
Foto: EPA

Falcao je svojim sjajnim pogotkom u 44. minuti donio novi europski naslov Portu. Nakon utakmice trener Porta Andre Villas – Boas nije krio radost i zadovoljstvo, dok je na drugoj strani Domingos Paciencia bio tužan, ali iznimno ponosan na svoje igrače.

Mladi trener Porta još jednom je pokazao da je čovjek za velike stvari. Andre Villas – Boas je nakon suverenog osvajanja portugalskog prvenstva donio Portu i europski naslov. Nakon utakmice 33-godišnji stručnjak nije krio zadovoljstvo.

"Ovo je ogroman uspjeh za Porto. Pokazali smo da imamo vrhunske igrače. Ovaj trofej smo najviše htjeli, gotovo smo se osjećali dužnim osvojiti ga. Kroz cijelo natjecanje smo rasli i dobili smo samopouzdanje koje smo pokazali i u finalu", rekao je Villas – Boas.

Mladi trener osvrnuo se i na samu utakmicu: "Šteta je što ovo nije bio nogometni spektakl, ali to nije ništa novo u europskim finalima. Obje momčadi imale su nekoliko prilika, no mi smo imali sreću i poveli smo pred odlazak na odmor što je otvorilo utakmicu. Drugi pogodak nismo postigli i to je Bragi dalo šansu za borbu i želju za postizanje pogotka. Jedino za čime možemo žaliti je to da ovaj spektakl nije bio na portugalskom nivou. Igrali smo nevjerojatan nogomet ove sezone, a i Braga je igrala sjajno i efektivno."

"Ovaj trofej posvećujem svojem tehničkom osoblju, igračima i navijačima. Najvažnija stvar je ta da je Porto vratio ovaj trofej u svoje vitrine, što potvrđuje našu kvalitetu, a igrat ćemo i Europski Superkup. Ja sam samo zupčanik u vrlo efektivnom klubu koji ima sjajne talente. Igrači su odlučni i žele igrati moderni nogomet, a ako nemate igrače došli ste do zida koji ne možete proći", slikovit je bio Portugalac.

Na drugoj strani, onoj poraženoj, miješali su se osjećaji tuge i ponosa. Domingos Paciencia nije uspio s Bragom napraviti čudo i osvojiti Europsku ligu. Nakon utakmice i on je iznio svoje viđenje o finalu u Dublinu, a ovo mu je bila posljednja utakmica na klupi Brage.

"Naravno da sam tužan jer nismo postigli ono što smo htjeli postići. Utakmicu su odlučili detalji, možda četiri ključna trenutka, kao što je Falcaov pogodak u 44. minuti ili propuštena prilika Mossoroa za izjednačenje u nastavku. To je promijenilo utakmicu. Znali smo da neće biti lako i kao momčad smo se jako trudili. No, jednostavno nismo uspjeli ostvariti naš plan u drugome poluvremenu, a trebali smo postići barem jedan pogodak", izjavio je 42-godišnji trener.

Paciencia je još ranije najavio odlazak iz Brage: "Žao mi je što napuštam klub jer smo zajedno radili dvije godine i imali smo zaista posebne trenutke zajedno. Sada je jedan ciklus završen, ali nadam se da će Braga rasti i biti sve jača. Igrači su tužni, no mi možemo biti ponosni. Ove sezone igrali smo 19 utakmica u Ligi prvaka i u Europskoj ligi što pokazuje našu snagu. Iako nije lako izgubiti, treba biti ponosan. Pokazali smo da ako nešto želite postići i vjerujete u to, možete doći daleko. Mi smo pokazali da je to moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!