Nogomet

Falcao: "Želimo daleko i u Ligi prvaka"

Mario Glasnović • četvrtak, 19.05.2011.
Falcao: "Želimo daleko i u Ligi prvaka"
Foto: EPA

Nakon finalne utakmice u Dublinu, igrači obje momčadi komentirali su utakmicu i iznijeli svoje dojmove. Portov napadač Falcao bio je presretan, dok su Bragini igrači bili neizmjerno tužni, ali i ponosni prikazanim na terenu.

Kolumbijski napadač Falcao svojim pogotkom je vratio europski trofej u vitrine Porta. Sjajni napadač u finalu je postigao svoj 17. pogodak u Europskoj ligi čime je osvojio naslov najboljeg strijelca, a proglašen je i najboljim igračem finala u Dublinu.

"Bilo je sjajno postići pogodak iz dva razloga. Prvi je taj što smo ostvarili uspjeh kao momčad, a drugi je onaj osobni, jer mi je drago što sam najbolji strijelac ovoga natjecanja. Možemo biti ponosni na sebe. Slavio sam s nekim igračima koji nisu zaigrali, kao što je Mariano Gonzalez, jer su i oni koji nisu igrali bilo jako važni za nas", izjavio je sjajni Kolumbijac.

Falcao je otkrio i tajnu uspjeha momčadi Porta: "Imali smo sjajnu sezonu u Europskoj ligi, a sada želimo daleko dogurati i u Ligi prvaka. Tajna uspjeha je u tome što radimo naporno kao momčad, ali se slažemo kao obitelj. Svaki igrač zna svoju ulogu i igra za dobrobit momčadi. Nije lako voditi 24 igrača i održati ih sretnim, zato želim zahvaliti treneru što je svakog igrača održao motiviranim."

Poražena strana nije krila nezadovoljstvo. Igrači Brage Mossoro i Custodio bili su tužni nakon poraza u finalu, no na njihova lica bila su ponosna jer su dali sve od sebe u finalu.

28-godišnji Marcio Mossoro dugo će pamtiti promašenu priliku u drugome poluvremenu. U prilici jedan na jedan, Portov vratar Helton obranio je udarac Brazilcu. "Bilo je odlučujućih trenutaka u oba poluvremena. Znali smo da ne smijemo napraviti pogreške, pogotovo u napadu i obrani. Nažalost, napravili smo ih u oba slučaja. Zaslužili smo pohvale zbog ovoga što smo postigli, ali ostaje gorak okus u ustima jer smo mogli osvojiti taj trofej", rekao je Mossoro.

"Bili smo sjajni, iako smo mogli malo više riskirati večeras. I bolji igrači od mene promašili su i jedanaesterce u finalima. To se može dogoditi svakome i dao sam sve od sebe da bismo se vratili u susret. Želim zahvaliti našim navijačima. Atmosfera u Dublinu je bila odlična, nevjerojatno je bilo doći ovdje i vidjeti toliko Portugalaca", zaključio je veznjak Brage.

Portugalac Custodio je bio vrlo kratak: "Naravno da smo uznemireni. Naš cilj je bio pobijediti u finalu i mislim da smo bili blizu. Bila je to izjednačujuća utakmica, ali na kraju je slavio Porto. Unatoč porazu mi smo zajedno s navijačima bili fantastični. Imamo kvalitetnu momčadi i to smo pokazivali kroz cijelu sezonu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 13:00
    finala su cesto dosadna, osim ako igraju liverpool i milan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 11:23
    prekrasan pogodak, uf pravi golgeterski...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 10:47
    Još da nije bila dosadna utakmica bilo bi super!
    Obrisan korisnik