Automoto

Nakon operacije Pedrosa upitan za Barcelonu

Maja Giljanović • četvrtak, 19.05.2011.
Nakon operacije Pedrosa upitan za Barcelonu

Nakon što je viceprvak svijeta Dani Pedrosa u operacijskoj sali bolnice u Barceloni sanirao ozljedu ključne kosti zadobivenu na Velikoj nagradi Francuske u Le Mansu Honda je izdala priopćenje u kojoj navodi da je Španjolčev nastup na Velikoj nagradi Katalonije u Barceloni 5. lipnja pod znakom pitanja.

Metalnu pločicu umetnutu u lijevu ključnu kost koju je slomio u listopadu prošle godine na treningu Velike nagrade Japana Dani Pedrosa je izvadio u travnju, tri tjedna poslije pobijedio je u trećoj utrci sezone u Estorilu, ali prošli vikend u Le Mansu viceprvak svijeta je izvukao deblji kraj u dvoboju za drugo mjesto s Marcom Simoncellijem, pao i slomio desnu ključnu kost.

U nedjelju su iz Honde najavili da će o daljnjim potezima odlučiti nakon detaljnog pregleda u Barceloni, a konzultacije s liječničkim timom predvođenim Joaquimom Casanasom i Cesarom Garcia-Madridom, kirurga koji su ga operirali i 6. travnja, rezultirale su novim odlaskom pod nož.

Vezane vijesti

Operacija obavljena u Bolničkom centru u Barceloni prošla je u najboljem mogućem redu, idućih dana Pedrosa će biti pušten na kućnu njegu, a sljedećeg tjedna krenuti s pasivnom fazom rehabilitacije.

U Hondi su objavili priopćenje u kojem stoji: "Danijev nastup na Velikoj nagradi Katalonije je pod znakom upitnika". Peta utrke u kalendaru na stazi u Barceloni vozi se 5. lipnja, a Pedrosa nakon odvoženih Katara (3.), Jereza (2.), Estorila (1.) i Le Mansa (-) u ukupnom poretku zauzima treće mjesto 17 bodova iza Jorgea Lorenza (Yamaha) i pet iza momčadskog kolege Caseyja Stonera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!