Nogomet

Bilić: "Pobijedit ćemo uz pun Poljud"

Mario Glasnović • petak, 20.05.2011.
Bilić: "Pobijedit ćemo uz pun Poljud"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za kvalifikacijsku utakmicu protiv Gruzije. Na Bilićevom popisu po prvi puta su se našli Hajdukov napadač Ante Vukušić i vratar Karabükspora Vjekoslav Tomić.

Objavljen je popis 24 reprezentativca koji će konkurirati za iznimno važnu kvalifikacijsku utakmicu Hrvatske s Gruzijom. Izbornik reprezentacije Slaven Bilić po prvi puta je u reprezentaciju pozvao Hajdukovog napadača Antu Vukušića i Vjekoslava Tomića koji brani u turskome Karabüksporu.

Nakon 14 godina čekanja Split je konačno i dočekao kvalifikacijsku utakmicu hrvatske reprezentacije. Na Poljudu će 3. lipnja Hrvatska tražiti pobjedu koja nas "vraća" u borbu za plasman na Europsko prvenstvo. Izbornik najavljuje pobjedu: "Gruzija je protivnik kojeg dobro poznajemo, uz pun Poljud pobijedit ćemo i osvojiti ta tri boda."

Slaven Bilić prvi puta je u reprezentaciju pozvao napadača Hajduka i standardnog člana mlade reprezentacije Antu Vukušića. "Vukušić je ove sezone igrao vrlo dobro i pozvan je zbog kvalitete, drugi je strijelac lige. Možda ćemo njega i Vrsaljka prepustiti izborniku mlade reprezentacije, ali prioritet je A reprezentacija.", rekao je Bilić.

Uz standardne Pletikosu i Runju u reprezentaciju je pozvan i bivši Hajdukov vratar Vjekoslav Tomić koji čuva mrežu turskog Karabükspora. "Nemamo problem golmana, ali situacija nije sjajna jer oni ne brane. Tomića smo pozvali jer brani konstantno u jakoj ligi, ali pratimo i skupinu od nekoliko golmana u kojoj su Antolović, Kelava..."

Bilić je komentirao i situaciju sa Sammirom: "Žao mi je što se to dogodilo, ali takve stvari su se događale i kad sam ja bio igrač. On je odličan i ako nastavi dobro igrati, ozbiljno će se približiti reprezentaciji."

Zbog ozljede će nedostajati Ivan Rakitić, Srđan Lakić, Ivica Olić, Ivo Iličević i Ivan Strinić, a Niko Kranjčar će ogled s Gruzijom propustiti zbog kartona. Reprezentacija će se okupiti 26. svibnja u Splitu, nakon toga se odlazi u Supetar i Postire na Braču gdje će se reprezentativci pripremati do utakmice s Gruzijom.

Popis reprezentativaca:

Vratari: Vedran Runje (Lens, Fra), Stipe Pletikosa (Tottenham, Eng), Vjekoslav Tomić (Karabükspor, Tur)

Braniči: Vedran Ćorluka (Tottenham, Eng), Josip Šimunić (Hoffenheim, Nje), Gordon Schildenfeld (Sturm, Aut), Šime Vrsaljko (Dinamo), Dejan Lovren (Lyon, Fra), Domagoj Vida (Bayer, Nje), Manuel Pamić (Sparta P., Češ).

Vezni: Darijo Srna (Šahtar, Ukr), Danijel Pranjić (Bayern, Nje), Luka Modrić (Tottenham, Eng), Milan Badelj (Dinamo), Ivan Perišić (Club Brugge, Bel), Ognjen Vukojević (Dynamo K., Ukr), Tomislav Dujmović (Dinamo M., Rus), Drago Gabrić (Ankaragücü, Tur).

Napadači: Eduardo da Silva (Šahtar, Ukr), Mladen Petrić (HSV, Nje), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers, Ško), Mario Mandžukić (Wolfsburg, Nje), Nikola Kalinić (Blackburn, Eng), Ante Vukušić (Hajduk).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 00:33
    ma kakvi Tomići, Kelave, Subašići i tome slićni... treba gurnut Delača u vatru, dečko ima potencijala da bude bolji golman od ovih gore skupa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2011. u 01:44
    Sta ste se sad tog tomica uvatili,nebi da su ga stavili za prvog vratara... gledajte prvih 11 i komentirajte..
    Obrisan korisnik
  • Cholo20.05.2011. u 20:09
    Cholo
  • Ronaldo920.05.2011. u 19:37
    batistuta pokri se po ocima i ušima ovo je sramotno šta si napiso,Kelava iz hnl-a ne može a Vrsaljko i Vukušić iz istog tog hnl-a mogu,pa pazi šta pišeš,u repki moraju igrat oni kaj zaslužuju poziv a ne oni kaj se trebaju prodat,kad se sjetim da je u repku zvao drpića i buljata mrak mi na oći... [više na forumu]
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik20.05.2011. u 18:22
    evo par komentara za nekoliko punospominjani igrača. Kelava - u repki, nema šanse nikakve. brani u drugoj najslabijoj ligi europe, i jednostavno nezna šutnuti loptu, nikako. stipe koji također nezna je za njega ronaldinho. Dok sazrije, pojaviti će se neko mlađi i bolji (delač) vrsaljko - treba ga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik