Nogomet

Hateley: "Jelavić je siguran u prvih 11"

Ante Zovko • subota, 21.05.2011.
Hateley: "Jelavić je siguran u prvih 11"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši napadač Rangersa Mark Hateley oduševljen je igrama Nikice Jelavića te mu je poručio da ostane u Glasgowu jer može samo napredovati.

Bivši engleski reprezentativac i vlasnik pet naslova prvaka Škotske s Rangersima, napadač Mark Hateley, za službene je stranice novog-starog škotskog prvaka prokomentirao izdanja hrvatskog reprezentativca Nikice Jelavića koji je oduševio navijače sjajnom polusezonom.

Kao prvo, Hateleyju je drago čuti što Jelavić namjerava ostati: "Za Nikicu je važno da se koncentrira na svoju karijeru. Mjesto u početnoj postavi Rangersa osigurano mu je ako ostane zdrav."

Nakon stanke od više od tri mjeseca zbog ozljede ligamenata gležnja, Jelavić je u proljeće kao na tekućoj vrpci zabijao golove i na kraju postao jedan od najzaslužnijih za treći uzastopni naslov prvaka.

"Pronašao je svoju golgetersku formu, a ja nikad nisam sumnjao da hoće. Nadam se da će tako nastaviti na Ibroxu. Ako bude tako, svi će uživati gledajući ga kako igra, a ja vjerujem da će ga ta formula dovesti do sjajne forme i sljedeće sezone", kaže Hateley.

Pala je usporedba s velikanima: "On je timski igrač. Sve velike momčadi Rangersa imale su nekoga takvoga, a Brian Laudrup je bio jedan od njih. Kao i Paul Gascoigne."

"Ove smo sezone vidjeli da je Walter u momčadi imao mnogo timskih igrača. Nikica je sigurno jedan od njih. Trči, nesebičan je i uključuje ostale igrače u igru. Pomogao je i drugima da uđu u formu, a to smo najbolje mogli vidjeti u primjeru Kylea Laffertyja."

"Nadajmo se da će to partnerstvo procvjetati i sljedeće sezone. Ja ne sumnjam da hoće i to će pomoći Nikici da napreduje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!