Rukomet

Gummersbach osvojio Kup kupova

Mario Glasnović • subota, 21.05.2011.
Gummersbach osvojio Kup kupova
Foto: EPA

Momčad Gummersbacha osvojila je i treći uzastopni europski trofej. Nakon što su u prvoj finalnoj utakmici pobjedili Tremblay, u uzvratu su remijem potvrdili ukupnu pobjedu i obranili naslov pobjednika Kupa kupova.

Gummersbach je u uzvratnoj utakmici finala Kupa kupova remizirao s Tremblayjem (26:26) i na taj način ukupno slavio s 56:54. Budući da su u prvoj utakmici koja se igrala u Francuskoj pobijedili Tremblay rezultatom 30:28, u uzvratu je remi bio dovoljan za osvajanje trofeja.

Pred oko 8.000 gledatelja u Lanxess Areni u Kölnu Gummersbach je obranio naslov pobjednika Kupa kupova. Iako su većinu utakmice gosti bili dominantniji i bolji, Gummersbach je u samoj završnici utakmice nadoknadio rezultatski deficit i uspio remizirati što mu je donijelo novi europski trofej.

Tremblay je u utakmicu ušao vrlo motivirano. Vrlo brzo su nadoknadili -2 iz prve utakmice, a na poluvremenu su imali prednost od pet pogodaka razlike. Rezultat s kojim se otišlo na odmor bio je 15:10 za francusku momčad.

U drugome dijelu također smo vidjeli dominaciju Tremblayja. Gosti su u jednom trenutku imali nevjerojatnu prednost od čak sedam pogodaka razlike, bilo je to u 48. minuti pri vodstvu Tremblayja od 23:16. Nakon toga je rukometaš gostiju Arnaud Bingo prekršajem nad Dragom Vukovićem zaradio crveni karton i to je bio trenutak koji okrenuo utakmicu.

Nijemci su poslije toga napravili sjajnu seriju od čak 7:0 i četiri minute prije kraja izjednačili su rezultat na 23:23. Do kraja utakmice Gummersbach nije ispuštao prednost, a konačan rezultat bio je 26:26. Hrvatski rukometaši bili su dobro raspoloženi u ovome susretu. Vedran Zrnić postigao je sedam golova, Drago Vuković je postigao tri pogotka, a Igor Anić jedan. Na golu Gummersbacha bio je Vjenceslav Somić koji je skupio šest obrana.

Gummersbachu je ovo treći uzastopni europski trofej. Prošle godine također su osvojili Kup kupova, a prije dvije godine u svoje vitrine stavili su trofej Kupa EHF-a. S ovim osvojenim kupom, broj europskih trofeja Gummersbacha popeo se na 13. Službena stranica njemačkog kluba navodi da je ovo jedan od najvećih uspjeha u posljednje vrijeme, najviše zbog toga što zbog netransparentnog poslovanja i dugova klubu prijeti izbacivanje iz Bundeslige.

Kup kupova, finale, uzvratna utakmica:
Vfl Gummersbach - Tremblay en France 26:26 (30:28)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren21.05.2011. u 17:51
    bitno da su mi listić sjebali -.
    Zdren