Tenis

Čilić i Dodig prvi u akciji

Ivor Krapac • subota, 21.05.2011.
Čilić i Dodig prvi u akciji
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić i Ivan Dodig bit će prvi hrvatski igrači koji će ove godine nastupiti u glavnom ždrijebu Roland Garrosa. Međugorski dvojac će na teren u nedjelju, obojica protiv španjolskih tenisača...

Od sveukupno šestero hrvatskih predstavnika na glavnoj priredbi drugog Grand Slam turnira sezone, s Marinom Čilićem, Ivanom Ljubičićem, Ivanom Dodigom, Ivom Karlovićem i Antonijem Veićem u muškoj, a Mirjanom Lučić u ženskoj konkurenciji, prvi će u akciji biti Čilić i Dodig. Obojica će prvo kolo igrati u nedjelju.

Čilić je ove godine 19. nositelj muškog turnira, a na startu ga čeka 33-godišnji Španjolac Ruben Ramirez Hidalgo, 99. na svijetu, koji je prošlog tjedna zaigrao na Pliva Zagreb Openu - no, na Challengeru u glavnom hrvatskom gradu nije napravio puno u singlu, na startu ga je iznenadio Borut Puc.

Ogled vodećeg hrvatskog tenisača i iskusnog Španjolca započet će u 11 sati na terenu broj 7.

Dodiga čeka mlađi i bolje rangirani španjolski igrač, 23-godišnji Pere Riba (65.), s kojim će se sresti u trećem meču iza 11 na terenu broj 17. Prije tog dvoboja, na rasporedu su dva susreta prvog kola ženskog turnira, Ala Kudrjavceva - Simona Halep i Rebecca Marino - Kateryna Bondarenko.

Svi ostali hrvatski aduti na redu su u ponedjeljak ili utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!