Rukomet

Göppingenu naslov nakon 49 godina

Mario Glasnović • nedjelja, 22.05.2011.
Göppingenu naslov nakon 49 godina
Foto: Davor Sajko

Momčad Göppingena u čijim redovima igra Dalibor Anušić osvojila je europski naslov nakon gotovo pola stoljeća. U uzvratnoj utakmici finala kupa EHF-a Göppingen je pobijedio momčad Großwallstadta rezultatom 30:26 i na taj način osvojio spomenuti kup.

Njemačko finale kupa EHF-a bilo je uspješnije za momčad Göppingena koja je i u drugoj utakmici finala pobijedila Großwallstadt. Posljednji europski naslov za Göppingen bio je tadašnji Kup prvaka koji su osvojili 1962., a slavili su i dvije godine ranije.

U prvoj finalnoj utakmici koja se igrala prošli tjedan Göppingen je slavio s 23:21, a u uzvratu je bio još uspješniji, pobijedio je s 30:26. Kao i u prvoj utakmici u kojoj je dominirao, i u uzvratu je Göppingen bio superiornija i bolja momčad.

Na poluvremenu je momčad Göppingena imala prednost od šest pogodaka razlike (15:9), a u drugome poluvremenu Großwallstadt je zaigrao bolje, no nije mogao ozbiljnije zaprijetiti. Konačan rezultat utakmice bio je 30:26 za momčad Göppingena.

Dalibor Anušić igrao je u ovoj utakmici, no nije se upisao u strijelce budući da se orijentirao na obrambene zadatke. Najbolji pojedinci kod pobjednika bili su Kaufmann sa sedam pogodaka i Schöne koji je zabio šest. Kod Großwallstadta se istaknuo Kneer koji je šest puta bio precizan.

Kup EHF-a, finale, uzvratna utakmica:
TV Grosswallstadt - Frisch Auf Göppingen 26:30 (21:23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 09:43
    sva 3 euro kupa će osvojiti njemci...jebate! nije čudno, kad imaju uvjerljivo najjaču i najposjećeniju ligu!
    Obrisan korisnik