Tenis

Karlović: "Možda da sam malo više riskirao"

Iz ParizaMaja Giljanović • ponedjeljak, 23.05.2011.
Karlović: "Možda da sam malo više riskirao"
Foto: Davor Sajko

Pružio mu je čvrst otpor, ali Juan Martin Del Potro se nakon tri sata i 13 minuta pokazao pretvrdim orahom za Ivu Karlovića. Polufinalist prije dvije godine pobijedio je, ne računajući predaju bez borbe Rafaelu Nadalu zbog ozljede u osmini finala Madrida, deveti susret na zemlji uzastopce i odagnao sumnje oko ozljede zbog koje je početkom svibnja objavio da propušta Roland Garros, samo da bi se dva tjedna poslije predomislio i odmah bio proglašen jednim od pritajenih favorita.

"Obojica smo odigrali dobar meč, on je igrao stvarno na visokoj razini, prvi servis ga je služio" (66 %, nap. a.) "neprisiljene greške sveo je na minimum, a na winnerima nije štedio. Imao sam i ja svoje šanse, nisam ih iskoristio, on svoje jest i u tome je cijela tajna", izjavio je Ivo Karlović. 149. igrač svijeta uistinu je odigrao kvalitetan susret, imao je jasan plan, taktički igrao zrelo dulje od dva i pol sata, ali je propustio svih pet izborenih break-lopti, a Juan Martinu Del Potru dovoljne su bile i iskorištene tri od ukupno 16.

"Možda da sam u tim trenucima preuzeo malo više rizika, na prvu break-loptu u šestom gemu trećeg seta sam napao samo što nisam uspio" (bekend mu je ostao u mrežu, nap. a.) "ali možda sam mogao biti agresivniji na druge dvije". "I kod njegovog vodstva od 4:3 u četvrtom setu otvorila se pukotina, da sam u tom trenutku na 30:30 uspio napraviti nešto više, pitanje je što bi se u nastavku dogodilo". Ovako je Del Potro poveo 5:3 i nakon smanjenja Karlovića na 4:5 čvrsto servisom priveo susret kraju.

Del Potro je prošle godine zbog operacije ručnog zgloba Roland Garros propustio, a nakon prve pobjede nakon što je prije dvije godine u polufinalu izgubio od Rogera Federera odao je Karloviću priznanje: "Susret je mogao zadovoljiti i najprobirljivije ukuse, kvalitetne izmjene, odlični servisi" (22 Karlovića, 11 Del Potra, nap. a.) "sve u svemu dva raspoložena protivnika. Dobra igra Karlovića nije me iznenadila, znao sam da će biti opasan, ljudi se varaju kad ga zbog visine na zemljanoj podlozi automatski otpisuju. Zemlja mu uspori servis, ali svejedno je riječ o kutu koji se ne viđa svaki dan. Ne pruža vam nimalo ritma, a danas se i osobito dobro kretao, bio je agresivan i dobro je da sam izbjegao peti set".

Obojica se slažu da je Argentinčeva igra danas možda i najbolji meč koji je Del Potro odigrao u 2011., a daleko od toga da ima lošu sezonu: osvojio je Delray Beach (Tipsarević) i Estoril (Verdasco), igrao polufinale San Josea (Verdasco), Memphisa (Roddick) i Indian Wellsa (Nadal): "Ili to ili Hrvati iz mene izvlače najbolje", našalio se mada našima zasigurno nije do šale. Protiv Karlovića Del Potro je, naime, nastavio niz: Ivana Dodiga u Memphisu je pobijedio 6:4, 6:4, Ivana Ljubičića u Indian Wellsu 5:7, 6:4, 6:2, a Marina Čilića je u Madridu ostavio na samo tri gema (6:3, 6:0).

Argentinca u drugom kolu čeka Blaž Kavčič, a Karlović nastavlja dalje u paru s Dodigom, u prvom kolu igraju protiv izvjesnih Francuza Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Renavanda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 23:24
    Ma Ivo objektivno nije ti bilo pomoći, jedino da je Del Potra pogodio grom! Na brzoj podlozi u manje setova u tie-breakovima šansa bi postojala, ali ovako ne. Svejedno nije to tako loš rezutat, Del Potro je ozbiljan tenisač
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 23:21
    A s cime ces riskirat?Servisom?
    Obrisan korisnik