Košarka

Zagrebački kvartet za kadetskog prvaka

Bernard Jurišić • utorak, 24.05.2011.
Zagrebački kvartet za kadetskog prvaka

Četiri zagrebačka kluba razigravat će za najbolju kadetsku momčad u Hrvatskoj ove sezone. Na polufinalnim turnirima igranim u Splitu i Šibeniku završni turnir osigurali su Zagreb CO, Dubrava, Cedevita i Fenix...

Sjajni Mario Hezonja i četiri zagrebačka kluba glavne su priče polufinalnih turnira kadetskog prvenstva Hrvatske u košarci. Među najboljih 10 momčadi na polufinalnim turnirima u Splitu i Šibeniku bile su četiri momčadi iz glavnog grada i sve četiri su se plasirale na završni turnir.

Polufinalni turniri

SPLIT

1. Zagreb C0 4-0
2. Dubrava 3-1

---
3. Zadar 2-2
4. Split 1-3
5. Valpovo 0-5

ŠIBENIK

1. Cedevita 3-1
2. Fenix 3-1

---
3. Kastav 3-1
4. Jolly JBS 1-3
5. Međimurje 0-4

U Splitu je dominirao Zagreb CO, poigravši se s konkurencijom i ubilježivši četiri uvjerljive pobjede. Sjajan je bio Mario Hezonja, koji je četiri susreta okončao s prosjekom od 40 poena i 18 skokova, uz mnoštvo lijepih individualnih akcija i pljeska s tribina.

Za drugo mjesto u zadnjem kolu borili su se Dubrava i Zadar, a nakon neizvjesnih 40 minuta na završni turnir plasirali su se Dubravaši, predvođeni vrlo dobim razigravačem Domagojem Baraćem.

U šibenskoj skupini posljednje je kolo davalo odgovor tko će od trojke Cedevita - Fenix - Kastav ostati bez završnog turnira. Kastavu je protiv Cedevite trebala pobjeda od šest razlike, velikim dijelom utakmice su je i imali, ali u završnici je Cedevita ipak smanjila poraz na -1 i sa sobom na finalni turnir povukla i zagrebački Fenix.

Završni turnir trebao se igrati 4. i 5. lipnja u Šibeniku, no nakon završnih turnira domaćinstvo će, logično, dobiti jedan od zagrebačkih klubova. Naslov najboljeg iz prošle sezone brani Cedevita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2011. u 23:18
    Samo da ti kažem da je Cibona igrala u  2. ligi i bila 5-a u drugoj ligi Centar. Ali njih već 5 godina nema u završnicama, osim juniorskih. I daj neka se netko naući da se razigravač Dubrave zove Domagoj Barac
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2011. u 22:42
    Žalosno je vidjeti da nema među 10 Cibone. To samo dokazuje da su je sustavno uništavali godinama...
    Obrisan korisnik