Košarka

Zagreb gostujućom pobjedom do prednosti

Bernard Jurišić • subota, 28.05.2011.
Zagreb gostujućom pobjedom do prednosti
Foto: Kristijan Komarica

Zagreb CO je već u prvoj utakmici finalne serije poslao snažnu poruku Cedeviti kako naslov ove godine namjerava dovesti u Trnsko. Uvjerljivim trijumfom u Sutinskim vrelima "mravi" su poveli 1-0 i prednost domaćeg terena prebacili na svoju stranu...

Iako je Cedevita prvim mjestom u Ligi za prvaka najavila ulogu favorita u finalnoj seriji doigravanja, Zagreb CO je pobjedom u prvoj utakmici u Sutinskim vrelima prednost domaćeg terena i ulogu favorita prebacio u Trnsko.

Prva četvrtina nije davala naslutiti što čeka "crvene" u večerašnjem susretu. 15:11 pokazivao je semafor nakon prvih 10 minuta igre. U drugoj četvrtini potpuni preokret. Zagreb je "pregazio" svoje domaćine, u posljednjih šest minuta napravio je seriju 20:3 i na poluvrijeme otišao s uvjerljivih 38:23. Samo osam poena dozvolili su Cedeviti u drugoj četvrtini.

U trećoj četvrtini domaćini su u nekoliko navrata pokušali "udar" na gostujuću prednost, no "mravi" su sve pokušaje uspješno odbili. Štoviše, digli su prednost na 54:32 i utakmicu vodili prema mirnom završetku.

U posljednjoj četvrtini više nije bilo ozbiljnije opasnosti za Zagrebov trijumf, koji su obilježili Luka Žorić s 18 poena i 12 skokova, te Ante Mašić sa 16 poena i 14 skokova.

Druga utakmica finalne serije igra se u Trnskom u srijedu u 20:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2011. u 15:21
    Cedevita razocarala...
    Obrisan korisnik
  • randy marsh29.05.2011. u 09:12
    Cedevita nije postavila nijednu poštenu akciju... žali Bože tolikog forsiranja Drapera
    randy marsh
  • Gomez6929.05.2011. u 00:53
    malo kasni, od očekivanog, ovaj izvještaj - ljudi će pomisliti da je liga prvaka važnija od borbe za košarkaškog hrv. prvaka?! Inače, "vitamini" su izgledali i popijeno i istrošeno... nisu imali šanse, sve ih je Mašić pomeo.
    Gomez69