Nogomet

Mascherano: "Ovo je za Liverpoolove navijače"

Ante Zovko • nedjelja, 29.05.2011.
Mascherano: "Ovo je za Liverpoolove navijače"
Foto: EPA

U finalu Lige prvaka branič, a ne veznjak, Javier Mascherano se nakon sjajne partije prisjetio navijača svojeg starog kluba, a možda i malo dodao soli na ranu Unitedu.

Preuzevši mjesto stopera od kapetana Carlesa Puyola, Javier Mascherano odigrao je odličnu utakmicu snašavši se na povučenoj poziciji kao da mu je to prirodna.

David Villa: "Znali smo kakav potencijal imamo, samo smo ga morali pokazati u punom svjetlu. Iza toga toga stoji mnogo posla. Biti sretniji od ovoga nije moguće."

Nakon finala i pobjede protiv Manchester Uniteda Argentinac se prisjetio Unitedovih najvećih rivala: "Znam da su neki Liverpoolovi navijači bili razočarani što sam otišao, bili su pomalo tužni kao i ja, ali ovo je za njih."

Što se same utakmice tiče, Mascherano je zadovoljan što je Barcelona opet očarala svijet svojom jedinstvenom igrom. "Sretni smo jer smo mogli igrati na naš poznati način", rekao je za Sky Sports. "Za nas je sjajno osvojiti Ligu prvaka. Za svakog nogometaša to je najveći trofej. Imali smo mnoštvo prilika za gol, a u drugom smo ih poluvremenu i iskoristili."

Partija u paru s Piqueom nije nešto uobičajeno za defenzivong veznjaka, ali kad se mora... "Možda je to bila čudna pozicija za mene. To je pozicija koja mi nije prirodna, ali pokušao sam dati najbolje od sebe za momčad i sretan sam što smo ostvarili zacrtano."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2011. u 15:35
    Kop te pozdravlja!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2011. u 13:41
    Iz za Argentinu bi bilo puno korisnije da ga koriste na stoperu ali vjerojatno tako nikada nece biti jer on to doživljava kao kaznu. Doživljava sam sebe kao ozbiljnog zadnjeg veznog. Dok igra na stoperu super dolazi do izražaja njegova pokretljivost i čitanje igre na zadnjem veznom je samo još... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2011. u 12:54
    on i abidal odradili bez greske
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2011. u 12:36
    odigrao je na razini yaye tourea,tekma protiv chelsea od prije 2 god,znači savršeno..na poziciji stopera..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2011. u 11:10
    bar neka korist od njegovog prelaska u barcu
    Obrisan korisnik