Tenis

Pavić neugodno iznenadio

Iz Pariza za Sportnet:Maja Giljanović • nedjelja, 29.05.2011.
Pavić neugodno iznenadio

Nakon pobjede Mate Delića protiv devetog nositelja Georgea Morgana bez plasmana u drugo kolo juniorskog Roland Garrosa ostali su Mate Pavić i Filip Veger. Viceprvak Hrvatske do 18 godina, sedmi nositelj i prošlogodišnji četvrtfinalist Pavić je neugodno iznenadio protiv nepostavljenog Čeha Vrnaka, a kvalifikant Veger protiv Andrewa Whittingtona zamalo ugodno. 16-godišnjak je imao svoje šanse, ali osmi nositelj je pobijedio 7:6, 6:4.

Jedan prolaz i dva poraza, hrvatski su ishod prvog kola muškog juniorskog Roland Garrosa. Nakon što je Mate Delić nakon gotovo dva i pol sata igre i dvije spašene meč-lopte izbacio devetog nositelja Georgea Morgana (6:7, 7:6, 7:5) Mate Pavić i Filip Veger svoj su nastup završili u prvom kolu: sedmog nositelja je sa 7:6, 6:4 iznenadio Lukaš Vrnak, a kvalifikant je identičnim rezultatom poklekao protiv osmog nositelja Andrewa Whittingtona.

Pavić je kao prošlogodišnji četvrtfinalist i peti junior svijeta protiv 21 poziciju slabije rangiranog Čeha slovio za apsolutnog favorita tim više što je prije 10 dana na 52. izdanju prestižnog Trofea Bonfiglio igrao u četvrtfinalu, ali Vrnek je otpor 17-godišnjaka slomio za 80 minuta bez da se cijelim tijekom meča na svom servisu suočio s break-loptom. Paviću nije pomoglo ni 77 % poena nakon prvog servisa ni 10 neobranjivoh servisa, tie-break je izgubio 4:7, a u drugom na svom servisu nakon što je spasio dvije nije izdržao na trećoj break lopti (4:6).

Vezane vijesti

Nakon što je kroz kvalifikacije bez izgubljenog seta i to protiv prvog nositelja Frederica Silve (6:2, 6:3) i 13. nositelja Stefana Lindmarka (7:5, 6:2) izborio nastup u glavnom ždrijebu Veger je u prvom kolu protiv šestog juniora svijeta Andrewa Whittingtona popustio nakon dulje od dva sata borbe.

Osobito je izjednačen bio prvi set: Veger je na koncu osvojio i jedan poen više, osvojio je izvrsnih 83 % poena nakon prvog servisa, ali nakon što su obojica jednom izgubila svoj početni udarac tie-break je izgubio rezultatom 7:9. U drugom setu nije uspio naplatiti samo 35 % Australčevog prvog servisa, osmi nositelj je u ključnom trenutku zaigrao za nijansu bolje i slavio 6:4.

Veger se pakira, ali Pavić ostaje u Parizu. Splićanin i Englez George Morgan kojeg je u prvom kolu pojedinačnog turnira izbacio Mate Delić (6:7, 7:6, 7:5) postavljeni su za druge nositelje turnira parova i u prvom se kolu sastaju sa srpsko-čileanskom kombinacijom Nikolom Milojevićem i Matiasom Sborowitzem. Nastup u paru prijavio je i Delić, Kaštelanin i Slovak Filip Horansky postavljeni su za šeste nositelje i na startu igraju protiv Srbina Mikija Jankovića i Bugarina Dimitara Kuzmanova.

Roland Garros, 1. kolo, juniori:
PAVIĆ (Hrvatska, 7) – Vrnak (Češka) 6:7(4), 4:6, VEGER (Hrvatska, q) – Whittington (Australija, 8) 6:7(7), 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!