Nogomet

Video: Rudar 47 i Plitvica spremni za akciju

Ivana Strahija • srijeda, 01.06.2011.
Video: Rudar 47 i Plitvica spremni za akciju

Varaždinci su nedavno imali priliku gledati finale Hrvatskog kupa između Varaždina i Dinama, a u srijedu će moći opet uživati u nogometnom kup nadmetanju na gradskom stadionu, ovog se puta radi o finalu Županijskog kupa a protivnici su Rudar 47 i Plitvica. Žestoka nogometna borba je neminovna.

Klub iz Ladanja Donjeg, Rudar 47, nevjerojatno je simpatični županijski ligaš iz Varaždinske županije, koji svojim nogometnim uspjesima, ali prvenstveno pozitivnim duhom i veseljem kojeg širi, prirodno privlači nogometne kibice. Rudar je k tome prvak 1. ŽNL i to kolo prije kraja.

Hvalevrijedna akcija

1. lipnja Županijski je nogometni savez Varaždin proglasio Danom nogometa. Na gradskom stadionu je od 16.30 sati na rasporedu finale Kupa juniora između Trnja iz Trnovca i Nedeljanca, dok je od 19.00 sati na rasporedu seniorsko finale Kupa između Plitvice iz Gojanca i Rudara 47 iz Ladanja Donjeg.

Cijena ulaznice je 15 kuna, a u pretprodaji se mogu kupiti u Caffe baru Piccolo ili u ŽNS Varaždin u Zagrebačkoj ulici, te na dan utakmice na ulazima na stadion od 15 sati i 15 minuta. Hvalevrijedna je akcija ŽNS-a da sav prihod od prodaje ulaznica donira invalidima cerebralne i dječje paralize Grada Varaždina.

Posebnu je popularnost Rudar stekao ove sezone, kad je nakon uspješno odrađenog pretkola Hrvatskog kupa u šesnaestini finala ugostio splitski Hajduk predvođen Stankom Poklepovićem i napravio u Ladanju Donjem feštu za pamćenje. Rezultat, manje važan, bio je 2:10.

Plitvica iz Gojanca pak je nešto ozbiljniji takmac, pošto je trenutno drugi na tablici 4. HNL Sjever skupina A, time i budući trećeligaš, no ništa manje popularan i poznat. I Plitvica je imala svoji 'pet minuta' slave, kad je u sezoni 2009./2010. u šesnaestini finala ugostila zagrebački Dinamo. Za uvažene se goste, koje je predvodio Kruno Jurčić, posebno uredio stadionu Gojancu, dodane su montažne tribine kako bi se smjestili svi zainteresirani, a nakon poraza od 0:4 žalosti nije bilo već se sa simpatizerima slavilo dugo u noć.

Ta dva kluba će u srijedu od 19 sati na gradskom stadionu u Varaždinu odmjeriti snage, a pripreme ekipa, kao i navijača, su na vrhuncu. Trener Plitvice, Drago Posavec, kaže: "Želim da utakmica bude atraktivna i da bude puno golova. Mi u svakom susretu idemo po pobjedu, ova neće biti iznimka. Mislim da neće odlučivati tko je u kojem rangu natjecanja."

Suparnički trener, Ivan Kovačić pak kaže: "Znamo protiv koga igramo, proučavali smo Plitvicu i vjerujemo u sebe. Nadamo se podršci navijača koja će nam, uz osvojeno prvo mjesto 1. ŽNL biti dodatni motiv za dobru igru."

Kao prvaci Prve lige, Rudari imaju priliku ući u viši rang natjecanja, ali još nisu sigurno u to: "Još ne znamo kakav će biti format natjecanja ni koliko će klubova ući u koju ligu, znamo samo da je trećeligaško natjecanje financijski napor, i nismo sigurni možemo li mi to", objasnio je Kovačić.

Posavec pak je sa svojom Plitvicom u 24 kola upisao 14 pobjeda: "Zadnju smo upisali pobjedu u Novom Marofu i time zadržali drugu poziciju. Malo nam je naporan ritam srijeda-subota, ali smo spremni, dobro pripremljeni i idemo odigrati najbolje što znamo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pisonja_i_zuga05.06.2011. u 11:57
    i ko je pobijedil??????
    pisonja_i_zuga