Automoto

Pedrosa propušta Barcelonu

Lovro Štrbinić • četvrtak, 02.06.2011.
Pedrosa propušta Barcelonu

Vozač Honde Dani Pedrosa propustit će MotoGP utrku u Barceloni ovog vikenda. Španjolac se ozlijedio na prošloj utrci u Le Mansu i unatoč njegovim željama nije se uspio do kraja oporaviti već za iduću postaju u kalendaru Svjetskog prvenstva. Nije sigurno ni da će biti spreman za Silverstone idući tjedan.

Dvoboj s Marcom Simoncellijem na Velikoj nagradi Francuske ipak je ostavio nešto teže posljedice na Španjolca Danija Pedrosu. Podsjetimo, Pedrosa je uslijed dvoboja izletio, pao i pritom slomio ključnu kost. Želio je oporaviti se za domaću utrku u Kataloniji, ali priroda ozljede nije dopustila bilo kakav rizik.

"Poslije Francuske imao sam operaciju kojom je stabilizirana fraktura moje desne ključne kosti i nadao sam se da ću biti spreman za Barcelonu. Učinio sam sve što sam mogao, ali osjećam da ključna kost još nije spremna. Mislim da se moram još malo odmoriti i u potpunosti oporaviti", izjavio je vozač Repsol Honde nakon što je saznao da će biti prisiljen nedjeljnu utrku promatrati sa strane.

Vezane vijesti

Nije ovo prvi put da se Pedrosa susreće s ozljedama, pa je u nastavku dodao: "Ranije ove sezone imao sam dosta problema i operacija, pa zaista mislim da moram malo stati i dopustiti da sve zacijeli. Volio bih biti u Montmelu sa svim navijačima koji me prate, ali ako sam na stazi onda se želim boriti za pobjedu i odraditi dobru utrku. Trenutno osjećam da to ipak nije moguće."

Još uvijek je neizvjesno kad će se jedan od kandidata za naslov prvaka vratiti utrkivanju, ali kako je sljedeća utrka već tjedan poslije Barcelone u Velikoj Britaniji onda je i taj nastup još uvijek pod velikim upitnikom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!