Nogomet

Bilić: "Pobijedit ćemo Gruziju"

Nikola Vlahović • četvrtak, 02.06.2011.
Bilić: "Pobijedit ćemo Gruziju"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativci vratili su se s Brača te je Slaven Bilić na konferenciji za novinare najavio da je svima jasno koji je cilj naše reprezentacije i da ga druge stvari ne zanimaju...

U zadnjih par dana stalno se po medijima razvlači teza kako je Poljud "ukleti" stadion, a Slaven Bilić poručio je da mu je više ta priča dosadila i da ne želi o tome više razglabati. Također, izbornika ne zanima ni prosvjed Torcide, koja je odlučila šutjeti u prvih 14 minuta utakmice i na taj način izraziti nezadovoljstvo što reprezentacija 14 godina nije igrala kvalifikacijsku utakmicu u Splitu.

Slaven Bilić: "Ja sam iz Splita, Aljoša je iz Splita i puno igrača je iz Splita. Želimo pobijediti radi sebe i Hrvatske, zatim da skinemo to "prokletstvo" s Poljuda, a treći motiv nam je Drago Gabrić. Znači, imamo puno, puno motiva".

"O temi Poljuda smo puno puta razgovarali i ne želim više to ponavljati. Znamo što je naš cilj i uvjeren sam da ćemo do njega i doći. Znam da će nam u tome pomoći bodrenje svih onih koji dođu na stadion", rekao je Bilić.

Izbornik je najavio da ga u utakmici protiv Gruzije zanima samo pobjeda: "Sutra navečer ćemo pobijediti Gruziju. Jesam li bahat što najavljujem pobjedu? Pa da ne tražimo pobjedu onda bi to značilo da sumnjam u ovu momčad. I u Tbilisiju smo bili bolji, istina, nismo zaslužili pobijediti, ali nismo zaslužili ni izgubiti".

Bilić je istaknuo da Gruziji treba zabiti gol što je prije moguće, a onda će biti puno lakše: "Naravno da ćemo tražiti rani gol koji bi nam puno značio. Međutim, momčad je spremna i psihički i fizički, a to znači da nećemo srljati ako u 75. minuti rezultat bude 0:0".

Otkrio je naš izbornik i sastav koji će istrčati na teren sutra navečer: "Šimunić je na pripremama izgledao odlično i dobit će priliku ispred Dejana Lovrena. Srna će igrati desno, Pranjić lijevo, a u sredini će još biti Ćorluka. Vukojević i Modrić su u vezi, na desnoj strani je Mandžukić, Perišić je lijevo, Eduardo polušpica i Jelavić naprijed".

Reprezentacije je imala odlične uvjete za pripremu, a na Poljudu ih čeka odličan teren i rasprodan Poljud. "Jedva čekamo da krene utakmica. Teren je fenomenalno sređen, a nošeni publikom od prve minute krećemo po gol. Ipak, svjesni smo mi da Gruzije nije bezopasna momčad i moramo biti strpljivi", zaključio je Bilić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2011. u 14:37
    izgleda da su slavinski i daban braca. Bilic je kriv kaj u hrvatskoj nema posla! D.Rose bi trebao igrati u repki
    Obrisan korisnik
  • Mihalj03.06.2011. u 13:13
    ma ne kažem ja da si ti pljuvao neg općenito kak ga ekipa pljuje i potcjenjuje a tip je prva postava lyona
    Mihalj
  • Obrisan korisnik03.06.2011. u 11:48
    Ako sam ikad pljunija po Lovrenu evo ti glava moja! Covjeku su presudili nakon 2-3 miseca, a covijek iz dinama u lyonu triba svoje vrime za prilagodbu. Ove sezone najjaci stoper Lyona. A cak kad je lani poceja lose kaza sam sacekajte, mlad je daj te mu vrime!
    Obrisan korisnik
  • Mihalj03.06.2011. u 11:38
    kaj nisi nazvao bilić i javio mu super mi kaj su donedavno svi pljuvali po lovrenu a sad je odjednom problem kaj on ne igra, nikad nitko zadovoljan,. iako ajde logičnije je i meni da srna ide na bok, ali s druge strane mandža može igrati i krilo, to kaj se njemu ne da je druga priča
    Mihalj
  • Obrisan korisnik03.06.2011. u 00:51
    ovaj čovjek je srozao hrvatsku na prosječnu ekipu koja strahuje od jedne gruzije i koje možda neće ići na euro u najlakšoj skupini u povjesti nogometa.
    Obrisan korisnik