Rukomet

Mirza Džomba napušta Kielce

Mario Glasnović • petak, 03.06.2011.
Mirza Džomba napušta Kielce
Foto: Davor Sajko

Prema pisanju poljskih medija, Mirza Džomba trebao bi napustiti poljsko Kielce. Iako službene potvrde nema, u Kielceu se sprema velika čistka nakon poraza u finalu prvenstva od Wisle. Predsjednik poljskog kluba najavio je brojne odlaske, a među njima se spominje i Džombin.

Bivši hrvatski reprezentativac i jedno od najboljih svjetskih krila posljednjih nekoliko godina, Mirza Džomba, napustit će poljsko Kielce. Ambiciozni projekt Kielcea nije uspio budući da je poljski klub u finalu tamošnjeg rukometnog prvenstva izgubio od Wisle i time nije ispunio zadani cilj.

Poljski mediji pišu da je predsjednik kluba Saarvas najavio brojne odlaske i smanjenja plaća, a među odlascima spominje se i ime našeg rukometaša. Službene potvrde još uvijek nema, ali Džomba je i medijima najavio odlazak iz Poljske.

35-godišnji bivši hrvatski reprezentativac rekao je da ne razmišlja o prekidu karijere, ali da ne zna gdje će nastaviti svoju uspješnu rukometnu karijeru. Osim Kielcea, Mirza Džomba igrao je za Zamet, Zagreb, Veszprem i Ciudad Real.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 02:03
    Iz ove naše jako uspješne generacije,najpoštenij,najskromnij i najtiši bio je Mirza.Nije kao mnogi drugi petljao se tamo gdje mu nije mjesto,bio je veliko krilo.Nažalost od 2008,ozljede su ga uništile i nikada se više nije uspio vratiti na onaj nivo prije!!
    Obrisan korisnik
  • seronya05.06.2011. u 00:43
    dzomba je stvarno igracina, ali reci da je bolji od abaloa je stvarno previse...
    seronya
  • markoli03.06.2011. u 16:08
    teško da će naći angažman u bundesligi... ipak ima već godina i problemi sa koljenom su tu.. al po meni najbolje desno krilo na svijetu u zadnjih 15 godina... svaka časta abalou, ali džomba je u završnicama SP, EP i OI uvijek bio na razini, dok ovaj se često izgubi
    markoli
  • Obrisan korisnik03.06.2011. u 14:11
    Bez dvojbe,meni najdrazi igrac koji je ikada igrao rukomet.Steta sto ga onaj kreten nije pozvao zadnji put jer nije on jos za staro gvozdje a tada je mogao mnogo dati.Zavolio sam Hrvatsku rukometnu reprezentaciju zbog njega.Zdrav i ziv nam jos dugo bio i zabijao sirom evrope pa i svijeta.Mozda se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Gomez6903.06.2011. u 14:09
    moze nazad u zamet, pa da se pojača malo konkurencija u domaćem prvenstvu, onda poslje i regionalno... ??
    Gomez69