Rukomet

Sve riješeno u prvim susretima?

Ante Dubravac • subota, 04.06.2011.
Sve riješeno u prvim susretima?
Foto: EPA

Nastavljaju se kvalifikacije ženskih rukometnih reprezentacija za Svjetsko prvenstvo koje se krajem godine održava u Brazilu.

Rukometašice Danske, Španjolske i Nizozemske opravdale su ulogu favoriti i s uvjerljivim pobjedama praktički došli na korak do plasmana u Brazil.

Danska je gostovala u Poljskoj i slavila rezultatom 23:16. Prvih 30 minuta proteklo je u ravnopravnoj borbi s dosta grešaka pa se na odmor odlazi rezultatom 8:8. U nastavku gošće ubacuju u višu brzinu i odvajaju se na konačnih +7. Uzvratni susret na rasporedu je u nedjelju 12. lipnja u Danskoj.

Španjolke su na svom terenu dočekale rukometašice Makedonije i upisale pobjedu s uvjerljivih 37:22. Od samog početka domaće igračice su nametnule žestok ritam koji Makedonke nisu mogle pratiti pa je prednost rasla iz minute u minutu. Prvo poluvrijeme završava rezultatom 16:10, a prednost raste i u nastavku do velikih +15 kako završava utakmica.

U trećoj utakmici dana rukometašice Nizozemske bile su bolje od Turkinja rezultatom 40:28. Uzvratni susret igra se za sedam dana u Turskoj.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:
Poljska - Danska 16:23
Španjolska - Makedonija 37:22
Nizozemska - Turska 40:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!