Nogomet

Fetfatzidis: "Favoriti smo kvalifikacija"

Ante Zovko • nedjelja, 05.06.2011.
Fetfatzidis: "Favoriti smo kvalifikacija"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Grčke očekivanom pobjedom protiv Malte zasjeli su na prvu poziciju kvalifikacije skupine ispred Hrvatske. Izbornik Santos zadovoljan je prvim, ali ne i drugim poluvremenom.

Pobjedom 3:1 protiv Malte Grčka je preskočila Hrvatsku na vrhu skupine F s bodom više. Sada ima 14, a koliko i naša reprezentacija ima i Izrael koji je slavio u Latviji.

Grci su odlično otvorili susret i poveli 2:0 pogocima Fetfatzidisa i Papadopoulosa, ali je Mifsud zabrinuo domaćine početkom drugog dijela. Ipak, s drugim pogotkom Fetfatzidisa riješene su sve dvojbe ako ih je i bilo.

Vezane vijesti

Grčki izbornik Fernando Santos bio je poluzadovoljan predstavom svoje momčadi: "Nakon 2:0 loš period nas umalo skupo stajao. Prvih 30 minuta igrali smo jako dobro, čitali smo igru Maltežana. U tim smo trenucima kontrolirali utakmicu i postigli dva pogotka."

"Nakon toga naša je izvedba pala u kvaliteti. Nismo bili organizirani. Postali smo neobjašnjivo loši. Primili smo gol na način na koji ne smijemo."

Dvostruki strijelac Ioannis Fetfatzidis prepun je optimizma sad kad je Grčka zasjela na čelo skupine: "Mislim da smo favoriti kvalifikacija. Velika nam je želja otići na Euro s prve pozicije i vjerujem da možemo u tome i uspjeti."

Sličnog je razmišljanja i Dimitris Konstantopoulos: "Možemo zadržati prvu poziciju i kvalificirati se. Imamo širinu u momčadi za budućnost, a dok budu igrali mladi, pobjede neće doći u pitanje. Radujemo se i ozbiljno dočekujemo svaku sljedeću utakmicu."

Grčka 2. rujna gostuje u Izraelu, zatim 6. rujna u Latviji, a 7. listopada na rasporedu je utakmica koja bi mogla odlučivati o prvom mjestu, ogled s Hrvatskom na domaćem terenu. Nakon toga Grci 11. listopada idu u Gruziju.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 18:55
    kakav jadan nogomet igraju ovi grci, samo bunker ko protiv argentine na SP
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 14:49
    Duhovit ovaj Fetfatpizdis.
    Obrisan korisnik
  • Pezer05.06.2011. u 14:38
    Slazem se s tobom..Moraju biti favoriti kad u ovom trenutku vode na ljestvici samo nek nasi pocmu pobjedivat..*ebes ti njihov antinogomet kad pobjeđuju, a mi se mucimo sa Gruzijcima,bojim sa ja da nama i Malta ne bi zapaprila dobro...
    Pezer
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 14:31
    doć će koka na pazar grci moji!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 13:44
    neka se oni tjese da su favoriti
    Obrisan korisnik