Nogomet

Video: Svjetski prvaci razmontirali SAD

Ante Zovko • nedjelja, 05.06.2011.
Video: Svjetski prvaci razmontirali SAD
Foto: EPA

U sjeni kvalifikacija za Euro odigrano je nekoliko prijateljskih utakmica. Najzanimljivije je bilo u Foxboroughu, gdje su europski i svjetski prvaci održali lekciju Amerikancima. Brazil i Nizozemska razočarali su u svojem međusobnom dvoboju.

Španjolska je reprezentacija pred više od 64 tisuće gledatelja opravdala svoj nadimak i furiozno stigla do pobjede 4:0, a moglo je biti i gore po Amerikance koji su zaigrali s igračima s manjom minutažom.

U 28. minuti pogodio je Cazorla, a četiri minute kasnije Negredo neometano ulijeće u prostor i postavlja 2:0. Cazorla postavlja 3:0 do poluvremena nakon kombinacije Negreda i Davida Silve, a moglo je završiti i uvjerljivije da pogodak Ville nije poništen zbog zaleđa i da Negredov udarac nije pogodio prečku.

Američki izbornik uveo je iskusnije reprezentativce, ali nije bilo pomaka protiv razigranih Španjolaca koji su u 73. preko Torresa postavili konačni rezultat. Za SAD to nije optimistična najava Gold Cupa koji počinje u utorak utakmicom protiv Kanade.

U Goianii domaćin Brazil ugostio je svjetske doprvake Nizozemce u reprizi četvrtfinala prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva kad su Oranje dobile 2:1. Brazil, koji je igrao s trojicom napadača (Robinho, Neymar i Fred) bio je nešto bolji u drugom poluvremenu, ali nije mogao progurati loptu pored nizozemskog vratara debitanta Tima Krula.

Za konačni rezultat 0:0 najzaslužniji su bili upravo vratari. Iako su bili bez ozlijeđenog Wesleyja Sneijdera, Nizozemci su u prvom dijelu bili opasniji, ali Julio Cesar bio je nesavladiv.

Bio je to debitantski nastup brazilskog izbornika Mana Menezesa pred domaćom publikom. Brazil se sprema za predstojeću Copa Americu u Argentini pa će u utorak u Sao Paulu odigrati prijateljski susret s Rumunjskom. Bit će to ujedno i službeni oproštaj od nogometa velikog Ronalda.

Prijateljske utakmice:
Peru - Češka 0:0
Brazil - Nizozemska 0:0
SAD - Španjolska 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 14:12
    mislin gleda san i nesmite mi rec kako su brazil i nizozemci razocarali,oprostite moj sportnet...pogotovo 2.poluvrime sansi i akcija dobri,brazil atraktivan ko nekad davno,onaj neymar ce bit igracina...sasvin dobra utakmica,malo gledajte pa onda stavljajte naslove...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 13:29
    Brazil vs Nizozemska solidna utakmica, puno novih imena u obje reprezentacije. Vidi se da nije bas uigrano , narocito brazil ,kod koga definitivno fali Kaka ,Bastos itd . Tesko ce na Copa Americi postici nesto bez njih i jos par igraca malo iskusnijih. Spance sam uspio gledati 15 min , vidi se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 11:29
    taj torres je četvrti najbolji strijelac furije svih vremena..
    Obrisan korisnik
  • Wilson05.06.2011. u 11:26
    Španjolci lete!
    Wilson
  • Obrisan korisnik05.06.2011. u 11:01
    torres zabija? wtf?
    Obrisan korisnik