Automoto

Stoneru druga zaredom

Lovro Štrbinić • nedjelja, 05.06.2011.
Stoneru druga zaredom
Foto: EPA

Dominaciju tijekom cijelog vikenda Casey Stoner je na najbolji mogući način okrunio današnjom pobjedom na VN Katalonije. Preuzeo je vodeću poziciju već početkom drugog kruga i nije je ispuštao do kraja utrke, a iza njegovih leđa ostale su dvije Yamahe. Lorenzo je na krilima navijača izborio drugu poziciju, a na postolje se popeo i njegov momčadski kolega Ben Spies.

Nakon slavlja u Le Mansu prije tri tjedna Casey Stoner je svoje navijače razveselio još jednom pobjedom. Odličan vikend na stazi blizu Barcelone okrunio je slavljem s nešto više od dvije sekunde prednosti pred drugoplasiranim Lorenzom koji mu je stvorio najviše problema na samom startu utrke. Naime, Španjolac se odmah s treće pozicije probio na čelo, ali do kraja prvog kruga Australac ga je sustigao i potom u zavoju broj jedan i pretekao.

U čuvanju liderske pozicije nije imao prevelikih problema, tek mu je situaciju moglo pokvariti kiša koja je ozbiljno prijetila. Srećom po vozača Repsol Honde na prijetnji je i ostalo. Također, start utrke iskoristio je dobro još jedan vozača Yamahe, Ben Spies, koji se odmah probio na treću poziciju i tamo ostao do kraja. Prijetili su mu Dovizioso i Rossi, a taj dvojac se i međusobno obračunavao u borbi za četvrtu poziciju.

Najveći gubitnik bio je Marco Simoncelli jer je u prvom krugu pao na sedmu poziciju, a do kraja je uspio nadoknaditi samo jednu i osvojiti ne toliko dobro šesto mjesto. Iza njega je svoj najbolji rezultat ostvario Cal Crutchlow unatoč tome što je na početku pao na desetu poziciju. Nick Hayden se, pak, borio za peto mjesto, ali je izgubio dobar ritam te se morao zadovoljiti osvajanjem osmog mjesta.

Ipak, najzanimljivije okršaje vidjeli smo u donjem dijelu poretka i to između Capirossija i Abrahama. Na kraju je kao pobjednik na deveto mjesto izbio Talijan, a jedina dva vozača koja nisu završila utrku su De Puniet i Aoyama. Razlog je izlijetanje u zavoju broj jedan za koje je odgovornost preuzeo Japanac. Sljedeća utrka na rasporedu je već za tjedan dana, a vozit će se na dobro poznatom Silverstoneu.

VN Katalonije, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Honda)
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
3. B. Spies (SAD/Yamaha)
4. A. Dovizioso (Ita/Honda)
5. V. Rossi (Ita/Ducati)
6. M. Simoncelli (Ita/Honda)
7. C. Crutchlow (VBR/Yamaha)
8. N. Hayden (SAD/Ducati)
9. L. Capirossi (Ita/Ducati)
10. K. Abraham (Češ/Ducati)
11. H. Barbera (Špa/Ducati)
12. A. Bautista (Špa/Suzuki)
13. T. Elias (Špa/Honda)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!