Tenis

Dodig uhvatio Ribu za rep

Ivor Krapac • ponedjeljak, 06.06.2011.
Dodig uhvatio Ribu za rep
Foto: Kristijan Komarica

Za razliku od njihovog nedavnog dvoboja u prvom kolu Roland Garrosa, susret Ivana Dodiga i Pere Ribe na travi, na startu ATP turnira u njemačkom Halleu, pripao je hrvatskom tenisaču. 26-godišnji Međugorac nadjačao je Španjolca u dva tie-breaka...

Ivan Dodig nije morao dugo čekati na uzvrat Peri Ribi za poraz u prvom kolu Roland Garrosa. Ždrijeb je odredio da se sretnu i na drugom turniru zaredom, ovog puta na travi Hallea, a nedavne Dodigove najave da od travnatog dijela sezone očekuje više nego od zemlje dobile su startnu potvrdu u ovom rezultatu - na zemlji ga je Riba pobijedio, a trava je donijela drugačiju priču, sa 7:6(4) i 7:6(6) u korist trećeg hrvatskog reketa.

Ipak, pobjeda u dva tie-breaka sugerira da Ivan nije imao lak posao. Bio je to meč bez gubitka servisa na bilo kojoj strani, a glavni razlog za takav rasplet su propuštene break-lopte hrvatskog aduta, ukupno sedam, tri u prvom i još četiri u drugom setu. 23-godišnji Španjolac, 65. na svijetu, imao je samo jednu, koju je Dodig spasio kod zaostatka od 3:2 u drugoj dionici.

Veger bez pobjede

Na travi Hallea zaigrao je i Filip Veger. 16-godišnji Slatinjanin dobio je pozivnicu za kvalifikacije, ali nije mogao do iznenađenja protiv puno iskusnijeg suparnika, 26-godišnjeg Nijemca Andrea Begemanna, 285. na svijetu, koji ga je nadjačao sa 6:1 i 6:2.

U prvom tie-breaku, Ivan je triput morao lomiti otpor Ribe. Španjolac je dvaput nadoknađivao mini-break zaostatka, da bi definitivno pao s dva izgubljena servis-poena nakon zaostatka od 5:4. Drugi tie-break bio je uzbudljiviji i teži za hrvatskog aduta - Riba je vodio s 5:3, ali u nastavku nije došao do set-lopte. Ivan je okrenuo na 6:5, pa propustio prvu meč-loptu, protiv servisa, no nakon mini-breaka kod 6:6, uz Španjolčevu dvostruku pogrešku, naredni servis-poen 26-godišnjeg Međugorca donio je kraj.

Dodig je dovršio posao bez dodatnih komplikacija, proslavivši pobjedu u svojem prvom nastupu u glavnom ždrijebu ovog turnira. U Halleu je dosad dvaput igrao u kvalifikacijama, no ni pretprošle godine ni lani, dok mu renking još nije bio ovako dobar, nije prošao sve kvalifikacijske prepreke.

26-godišnji Međugorac još ne zna svojeg sljedećeg suparnika. U osmini finala dočekat će jačeg iz francuskog ogleda trećeg nositelja Gaela Monfilsa i kvalifikanta Florenta Serre, koji igraju u utorak.

ATP Halle, 6.6.2011., prvo kolo: Kohlschreiber (Njemačka) - Stebe (Njemačka, Q) 6:4, 3:6, 6:1, Dolgopolov (Ukrajina, 7) - Haase (Nizozemska) 6:7(4), 6:4, 6:4, Dodig (Hrvatska) - Riba (Španjolska) 7:6(4), 7:6(6), Lu (Kineski Tajpeh) - J. Nieminen (Finska) 7:6(2), 6:3, Kamke (Njemačka) - Reister (Njemačka) 4:3, predaja Reistera, Andrejev (Rusija) - Starace (Italija) 6:4, 6:4, Hernych (Češka, Q) - Stahovsky (Ukrajina) 6:3, 6:7(5), 7:6(8).

Parovi, prvo kolo: Brown/Monfils (Njemačka/Francuska) - Andujar/Marrero (Španjolska) 6:0, 6:4, Hewitt/Luczak (Australija, WC) - Bracciali/Čermak (Italija/Češka) 4:6, 7:6(2), 12:10, Butorac/Rojer (SAD/Nizozemski Antili, 2) - Kohlmann/Petzschner (Njemačka) 6:3, 3:6, 13:11.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2011. u 20:53
    Da,stvarno kad pobijede,upecana riba,pojedena riba...sam nek naši pobjeđuju,nije bitno ime protivnika...Ljubičić je upravo pobijedio Sweetinga,tu se isto može malo igrati,pa će bit zanimljivo vidjeti izvještaj,nešto tipa"Ljubičićeva slatka pobjeda" :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2011. u 20:44
    kako igra nebi da je HERCEGOVAC
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2011. u 19:44
    hahhahahhah uvijek neki komični naslovi kad naši pobijede Ribu i Fisha:))
    Obrisan korisnik