Tenis

Martić dvaput dobivala isti meč

Ivor Krapac • srijeda, 08.06.2011.
Martić dvaput dobivala isti meč
Foto: Ivor Krapac

Iako je mogla slaviti i puno lakše, Petra Martić je tek nakon velike borbe izborila četvrtfinale WTA turnira u Kopenhagenu. Martić je na dvoranskoj tvrdoj podlozi glavnog danskog grada u osmini finala svladala Rumunjku Simonu Halep, protiv koje je prvo propustila set prednosti i 5:1 u drugom, da bi ipak slavila u završnici trećeg seta...

Nakon polufinala Bogote sredinom veljače, Petra Martić je drugi put ove godine u četvrtfinalu nekog WTA turnira. Martić se probila među posljednjih osam u Kopenhagenu sa 6:3, 5:7 i 7:5 protiv Simone Halep, 60. na svijetu, u dvoboju koji je potrajao dva sata i 49 minuta - no, mogao je biti okončan i znatno brže.

Hrvatska predstavnica bila je pred vratima pobjede već u drugom setu, s vodstvom od 6:3 i 5:1, uz dvije prilike da dovrši meč na svojem servisu. Prva se dogodila kod 5:1, druga dva gema kasnije, no Petra ni u jednom gemu nije došla do meč-lopte. Oba puta ostala je na 30:30.

I u odlučujućem setu moglo je ići lakše. Nakon izgubljenog servisa u prvom gemu, Rumunjka se ubrzo našla u minusu od 3:1, ali kao i set ranije, ponovno se vratila, doduše, ne iz tolike "rupe" kao u drugoj dionici. Odluka je morala pasti u završnici seta.

Martić je do kraja meča najveću opasnost preživjela spasivši break-loptu u osmom gemu, za poravnanje na 4:4 u trećem setu, da bi do ključnog breaka došla kod 5:5. Gem potom, u novoj prilici za osiguranje pobjede bila je čvrsta na servisu.

19-godišnja Rumunjka pala je nakon jakog otpora, a sljedeći nastup Petra će imati u petak. U četvrtfinalu je čeka Ukrajinka Alona Bondarenko (114.), koja je osminu finala prošla u tri lakša seta, sa 6:0, 1:6 i 6:2 protiv Njemice Kathrin Wörle.

Martić se još nije susretala s 26-godišnjom Ukrajinkom, a u četvrtfinalu će testirati njezinu spremnost nakon što se Bondarenko vratila na teren tek nedavno, nakon propuštenog većeg dijela sezone zbog ozljede desnog koljena. Nije je bilo u akciji sve do Strasbourga sredinom svibnja, a nakon poraza od Stephanie Foretz Gacon u prvom kolu tog turnira, izgubila je i na startu Roland Garrosa, sa 6:3 i 6:1 u korist Jelene Janković.

U srijedu se u četvrtfinale probila i osmopostavljena Talijanka Alberta Brianti, koja je s 3:6, 6:4 i 6:1 prošla Slovakinju Zuzanu Kučovu, dok je najveće iznenađenje priredila Mona Barthel. 20-godišnja njemačka kvalifikantica je u osmini finala sa 7:6(2) i 6:4 ispratila petu nositeljicu, Barboru Zahlavovu Strycovu, čime je osigurala svoj dosad najveći uspjeh na Touru.

WTA Kopenhagen, 8.6.2011., osmina finala: Brianti (Italija, 8) - Z. Kučova (Slovačka) 3:6, 6:4, 6:1, Barthel (Njemačka, Q) - Zahlavova Strycova (Češka, 5) 7:6(2), 6:4, Martić (Hrvatska) - Halep (Rumunjska) 6:3, 5:7, 7:5, A. Bondarenko (Ukrajina) - Wörle (Njemačka) 6:0, 1:6, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Moore/Y-F. Xu (Australija/Kina) - Djačenko/Koryttseva (Rusija/Ukrajina, 3) predaja Djačenko i Koryttseve, Dekmeijere/S. Zhang (Latvija/Kina) - Arvidsson/Krajicek (Švedska/Nizozemska) 6:1, 1:6, 10:5.

Četvrtfinale: Larsson/Wöhr (Švedska/Njemačka, 2) - Ejdesgaard/Wozniacki (Danska, WC) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren08.06.2011. u 22:32
    5-1 propustit?!? srećom pa je dobila treći inače bi dobro upamtila taj meč
    Zdren