Tenis

Nesigurna Wozniacki u četvrtfinalu

Ivor Krapac • četvrtak, 09.06.2011.
Nesigurna Wozniacki u četvrtfinalu
Foto: EPA

Caroline Wozniacki proslavila je i drugu pobjedu na domaćem terenu, na WTA turniru u Kopenhagenu. Prva tenisačica svijeta, koja u prvom tjednu sezone na travi igra na dvoranskoj tvrdoj podlozi jer, naravno, neće preskočiti turnir kod kuće, nije imala lak posao protiv Njemice Angelique Kerber...

Koliko ove godine Caroline Wozniacki može na travi, znat ćemo uskoro, no na tvrdoj podlozi na zatvorenom ovog četvrtka nije bila posebno uvjerljiva. Prva na svijetu se pred svojim navijačima ozbiljno mučila u prvom setu protiv Angelique Kerber, no nakon što je dobila taj set, u nastavku je bilo lakše - završilo je sa 7:6(4) i 6:3.

U prvoj dionici, Wozniacki je gubila s 5:2 i u dva gema spašavala set-loptu, kod zaostatka od 5:2 i 5:4. Nakon što je 23-godišnja ljevoruka Njemica, 76. na svijetu, to propustila, tako dobru priliku više nije dobila, a prva nositeljica mogla je odahnuti.

Wozniacki će se u petak u četvrtfinalu sresti s Talijankom Albertom Brianti, koja je osminu finala prošla dan ranije.

U četvrtak su se među posljednjih osam probile i trećepostavljena Bethanie Mattek-Sands, četvrta nositeljica Lucie Šafarova i Shuai Zhang, sve u tri seta. Najteže je bilo Mattek-Sands, koja je sa 6:7(1), 6:0 i 7:6(5) prošla Šveđanku Johannu Larsson, nedavnu pobjednicu nad Anom Ivanović u prvom kolu Roland Garrosa.

Petra Martić i Ukrajinka Alona Bondarenko će u petak u četvrtfinalu igrati drugi meč iza 11, ne prije 13 sati.

WTA Kopenhagen, 9.6.2011., osmina finala: Wozniacki (Danska, 1) - Kerber (Njemačka) 7:6(4), 6:3, Mattek-Sands (SAD, 3) - Larsson (Švedska) 6:7(1), 6:0, 7:6(5), S. Zhang (Kina) - Voskobojeva (Kazahstan, Q) 6:3, 2:6, 6:3, Šafarova (Češka, 4) - Krajicek (Nizozemska) 6:7(4), 6:4, 6:2.

Parovi, četvrtfinale: Mladenovic/Piter (Francuska/Poljska) - Mattek-Sands/Oudin (SAD, 1) 6:1, predaja Mattek-Sands i Oudin, Glatch/Rolle (SAD) - Dekmeijere/S. Zhang (Latvija/Kina) 6:2, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!