Tenis

Dodig protiv iskusnog Rumunja

Ivor Krapac • subota, 11.06.2011.
Dodig protiv iskusnog Rumunja
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je ranije ovog tjedna u Halleu odigrao svoj prvi ovogodišnji ATP turnir na travi, s porazom od Gaela Monfilsa u osmini finala, Ivan Dodig će na travnatim terenima zaigrati i u nizozemskom Hertogenboschu, gdje je četvrti nositelj. Treći hrvatski reket će se u prvom kolu sresti s 29-godišnjim Rumunjem Victorom Hanescuom...

Kako je potvrdio još u zemljaškom dijelu sezone, Ivan Dodig će ove godine uoči Wimbledona odraditi oba tjedna sezone na travi. U Halleu je dobio jedan meč, u prvom kolu protiv Pere Ribe, a nakon što ga je u osmini finala zaustavio Gael Monfils, novi izazov slijedi u Nizozemskoj.

Na startu turnira u Hertogenboschu Ivana čeka Victor Hanescu, 62. tenisač svijeta, protiv kojeg još nije igrao. U slučaju pobjede, četvrtopostavljeni hrvatski adut bi u osmini finala išao na jačeg iz dvoboja Slovenca Blaža Kavčiča i Austrijanca Andreasa Haider-Maurera, a prvi nositelj koji mu se može naći na putu je osmopostavljeni Španjolac Daniel Gimeno-Traver, potencijalni suparnik u četvrtfinalu.

Vezane vijesti

Gimeno-Traver na startu ide na sunarodnjaka Javiera Martija, koji je dobio pozivnicu, dok bi se korak iza toga mogao sresti s Rusom Tejmurazom Gabašvilijem ili kvalifikantom.

Od postavljenih igrača, u Dodigovoj polovici ždrijeba su još i Marcos Baghdatis (2.) i Jarkko Nieminen (5.), dok gornji dio predvode prvi nositelj Nicolas Almagro i trećepostavljeni Xavier Malisse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2011. u 16:34
    Ma nema brige,Dodig gazi sve redom!Ajmo Ivane!
    Obrisan korisnik
  • dzomba_1911.06.2011. u 21:38
    laksi protivnik u eventualnom drugom kolu, nego u prvom, steta.
    dzomba_19