Tenis

Lučić bez odmora

Ivor Krapac • subota, 11.06.2011.
Lučić bez odmora

Dan nakon što je izgubila od Ane Ivanović u četvrtfinalu Birminghama, Mirjana Lučić u subotu je već bila u akciji na novom WTA turniru na travi, s nastupom u prvom kolu kvalifikacija Eastbournea. Početnu prepreku prošla je u dva seta...

Mirjana Lučić nije se puno odmarala nakon WTA turnira u Birminghamu, na kojem je s tri pobjede došla do četvrtfinala, da bi je među posljednjih osam svladala Ana Ivanović. Vodeća hrvatska tenisačica ostala je na Otoku i u subotu uspješno odradila prvo kolo kvalifikacija u Eastbourneu, proslavivši 6:3 i 6:4 protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, 115. na svijetu.

Švedova je imala dobru priliku produžiti ovaj meč u drugom setu, u kojem je vodila s 4:1, no s pet uzastopnih osvojenih gemova Mirjana je izvela preokret i uštedjela energiju za svoj sljedeći nastup, u kojem je čeka Jelena Vesnina, prva nositeljica kvalifikacija. 24-godišnja Ruskinja je 39. na svijetu, ali taj renking joj nije bio dovoljan za izravan ulazak u glavni ždrijeb, što pokazuje koliko je Eastbourne ove sezone jak.

Kao i Lučić, i Vesnina je na startu slavila sa 6:3 i 6:4, prošavši kraj Amerikanke Jill Craybas.

WTA Eastbourne, 11.6.2011., kvalifikacije, prvo kolo: Lučić (Hrvatska) - Švedova (Kazahstan) 6:3, 6:4.

Foto: Stephane Martinache

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!