Rukomet

Vuković: "Svaka čast ljudima i publici"

Zvonka Keliš • nedjelja, 12.06.2011.
Vuković: "Svaka čast ljudima i publici"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski reprezentativac Drago Vuković je nakon pobjede protiv Litve bio izuzetno zadovoljan, kako igrom tako i dočekom u Poreču.

Ispunjena Žatika bila je lijepa potpora Hrvatima protiv Litve, a Drago Vuković je pohvalio domaćine: "U Poreču su možda i najbolji uvjeti, neka se nitko ne naljuti. Ovdje imamo sve. Imamo dvorane, saune, sobe sa oko 40, 50 kvadrata. Uvjeti su za poželjeti. Jučer smo bili kod gradonačelnika i kod biskupa. Svaka čast ljudima", rekao je Vuković za HRT.

Priznao je Vuković da su naši rukometaši već umorni, nakon prvenstava u Njemačkoj i Hrvatskoj, Svjetskog prvenstva i kvalifikacija za Europsko prvenstvo: "Treba sve nastupe uskladiti. U manjim klubovima zahtijevaju da igrate 60 minuta. Čekaju nas kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2013., samo da to dočekamo zdravi. Sada imamo pet tjedana pauze što je super, idem na odmor sa kćerkom Laurom i suprugom."

Drago Vuković inače će od iduće sezone braniti boje N-Lübbeckea, u kojeg prelazi iz Gummersbacha, s kojim je osvojio Kup EHF-a 2009. godine te titule Kupa kupova 2010. i 2011. Za Gummersbach je Vuković ove sezone odigrao 30 utakmica i postigao 144 gola. U N-Lübbeckeu ga čeka još jedan Hrvat, vratar Nikola Blažičko, kolega u reprezentaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!