Tenis

Hantuchova prečvrsta za Venus

Ivor Krapac • četvrtak, 16.06.2011.
Hantuchova prečvrsta za Venus
Foto: EPA

Povratnički turnir sestara Williams, na travi Eastbournea, prošao je bez prolaska ijedne u polufinale. Serena se u srijedu oprostila u osmini finala protiv Vere Zvonareve, dok je dan kasnije ispala i Venus, od koje je jača bila Daniela Hantuchova. Slovakinji je to bila prva pobjeda u njihovim međusobnim susretima, nakon što je dosad zaostajala s 10-0...

Daniela Hantuchova drugi tjedan zaredom uživa na travi. Nakon što je prošlog tjedna došla do finala u Birminghamu, uz poraz od Sabine Lisicki u završnom meču turnira, koji je zbog problema s kišom bio odigran u ponedjeljak, Slovakinja odlično gura i u Eastbourneu. Novi korak napravila je s četvrtfinalnih 6:2, 5:7 i 6:2 protiv Venus Williams, koja je igrala prvi turnir nakon Australian Opena.

Hantuchova je mogla riješiti meč i brže, vodila je sa setom i 4:2 u drugom, a nakon što je Venus to okrenula, Slovakinja nije popustila u odlučujućem setu. Nije joj smetao ni umor nakon pretrpanog kalendara zbog odgode finala u Birminghamu.

"Ovo je velika pobjeda za mene, odlično je što sam zadržala formu koju sam imala u Parizu i Birminghamu", komentirala je Hantuchova nakon svoje prve pobjede nad Venus u 11. pokušaju, prisjećajući se i dobrog nastupa na Roland Garrosu - na pariškoj zemlji došla je do osmine finala, uz pobjedu nad Caroline Wozniacki u trećem kolu.

Williams se nakon poraza požalila na uvjete koji nisu bili idealni. "Vjetar je učinio stvari nepredvidljivijima, ali trebam i njoj dati kredit zbog toga što je ostala u meču i bila solidna. Na ovakav dan, to je najbolji recept", opisala je: "Daniela je bila vrlo motivirana. Susrećemo se već ne znam koliko godina, sigurna sam da je željela ovu pobjedu - čekala je jako dugo".

Četvrtfinalni dan nije prošla ni prva nositeljica Vera Zvonareva, koja je u srijedu svladala Serenu Williams. Ruskinju je s 4:6, 7:6(4) i 6:4 ispratila sedmopostavljena Samantha Stosur, uz preokret nakon što je gubila sa 6:4 i 4:2. Australka se time probila u svoje treće polufinale u Eastbourneu, nakon što je jednako daleko bila i 2008. i lani.

Trećepostavljena Viktorija Azarenka našla se u još većim brigama. Bjeloruskinja je odigrala samo deset gemova protiv šeste nositeljice Marion Bartoli, uz predaju kod zaostatka od 6:2 i 2:0 zbog ozljede prepona, što nije dobra vijest nekoliko dana prije početka Wimbledona.

Bartoli će se u polufinalu sresti sa Stosur, dok će se Hantuchova za prolazak u finale boriti s petom nositeljicom Petrom Kvitovom. Čehinja je uz nadoknađivanje breaka zaostatka sredinom trećeg seta proslavila 1:6, 6:2 i 7:6(2) protiv Agnieszke Radwanske, pobjednice ovog turnira iz 2008. godine.

WTA Eastbourne, 16.6.2011., četvrtfinale: Stosur (Australija, 7) - Zvonareva (Rusija, 1) 4:6, 7:6(4), 6:4, Bartoli (Francuska, 6) - Azarenka (Bjelorusija, 3) 6:2, 2:0, predaja Azarenke, Kvitova (Češka, 5) - A. Radwanska (Poljska) 1:6, 6:2, 7:6(2), Hantuchova (Slovačka) - V. Williams (SAD) 6:2, 5:7, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Martinez Sanchez/Medina Garrigues (Španjolska) - Craybas/Duševina (SAD/Rusija) 6:1, 6:4.

Četvrtfinale: Martinez Sanchez/Medina Garrigues (Španjolska) - Gajdosova/Stosur (Australija) 1:6, 6:1, 10:4, Mattek-Sands/Shaughnessy (SAD, 4) - S. Peng/J. Zheng (Kina) 6:3, 7:6(7), Huber/Raymond (SAD, 2) - Black/Peer (Zimbabve/Izrael) 7:6(5), 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!